Október az Idősek Hónapja az ESZI-ben

2021. október 8. (péntek)

Színes programokkal készülnek az Egyesített Szociális Intézmény Idősek Otthona lakói részére a dolgozók. Kezdetét vette az Idősek Hónapja sorozat, melynek célja, hogy az egyre szürkülő időben is vidámságot hozzon a szépkorúak életébe. Ma ismert nótákkal és dalokkal kezdődött az ünnepségsorozat.

Harmonikaszóval és közös énekléssel ünnepeltek az Idősek Otthona lakói. Szabó László mindenki kérését teljesítette, így bárki nótája felcsendülhetett a rendezvényen. A szépkorúak örömmel fogadták az ismerős dallamokat. Sokan szeretik az intézményt.

„Nagyon rendesek hozzám a nővérek, rendesek a szobatársak, mindenféle számítását megtalálja az ember itt.” – osztotta meg Szirtes Aba Zsolt.

Az Idősek Otthonában számos rendezvénnyel színesítik a lakók életét. Amellett, hogy jól kijönnek egymással a szépkorúak, a programok is összekovácsolják őket.

„Ha tehettem mindig lejöttem, eljöttem. Tegnap is itt voltam a 13 vértanúnak az ünnepén. Nagyon szép volt.” – mesélte Durgó Lajosné.

1991 óta ünneplik világszerte október 1-jén a szépkorúakat. Az Idősek Hónapja programsorozatot is ezért szervezi évek óta ilyenkor az Egyesített Szociális Intézmény. Ennek célja, hogy vidámságot hozzanak a lakók életébe az egyre szürkülő időben is – mondta el Királyné Domaházi Csilla intézményvezető.

„Holnap érkezik hozzánk egy énekesnő, Ágoston Anita, aki elég messziről jön, de nagyon örülünk, hogy eljön hozzánk, mert hogy ő operetteket és nótákat fog énekelni. A jövő hétre tervezünk még egy kirándulást, hogyha jó idő lesz, illetve hát itt bent mindenféle olyan szórakoztató programok lesznek, amikkel egy kicsit tényleg színesíthetjük ezt a borngós októbert.”

Az időseket Nagy Bálint polgármester is köszöntötte. Elmondta, nagy öröm, hogy újra közösen tudnak rendezvényeket tartani, mivel a pandémia alatt erre nem volt lehetőség. Köszönetét fejezte ki az ESZI munkatársainak, hogy mindent elkövettek azért, hogy elviselhetőbb legyen az idősek számára ez a helyzet.

„Ez egy nagyon fontos intézmény az Egyesített Szociális Intézmény, aminek része az Idősek Otthona is. Nagyon fontos intézmény. Egyrészt azt gondolom, hogy mindannyiunknak kötelessége, hogy az idős rokonainkról, az idős lakóinkról a város is gondoskodni tudjon a lehetőségeihez mérten. Minél inkább a lehető legjobb változatban. És azt gondolom, hogy a közösségünk szempontjából pedig a tapasztalt idős emberek nagyon fontos szereplői a város létének és a város közösségének. Éppen ezért örülök, hogy újra tarthatjuk ezeket az összejöveteleket.”

A nyitórendezvényen Tál Zoltán atya és Zichy Emőke lelkészasszony kedves gondolatait és áldásait is fogadhatták a lakók.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8489-oktober-az-idosek-honapja-az-esziben