Október végén Keszthelyen volt a legtöbb új lakóingatlan

2021. november 29. (hétfő)

Átalakuláson megy át az országos, ezen belül a Zala megyei lakáspiac – adta hírül az ingatlan.com. A cég elemzéséből kiderül, hogy október végén Keszthelyen volt a legtöbb új lakóingatlan a kínálati piacon átlagosan 1 millió forintos négyzetméter áron. Míg az új építésű lakóingatlanok ára mintegy 10%-kal, addig a használt lakásoké és házaké 3%-kal emelkedett – áll a közleményben.

A legújabb elemzés szerint az új lakások ára meredek emelkedést mutat országszerte, a használtaknál ugyanakkor csak mérsékelt növekedésről van szó. Az idei év első félévében Zala megyében tízezer lakosra vetítve 11,8 új lakás épült, ami meghaladja az országos átlagot. A szakemberek elmondták, a zalai ingatlanpiacnak lendületet ad a Balaton-part kiugró népszerűsége. A megyei ingatlanpiac pedig tovább élénkülhet, ha a járvány okozta bizonytalanság is eltűnik a gazdaságból.

Az idei év első felében 23 százalékkal nőtt a lakáspiaci forgalom, ugyanakkor a használt lakások ára nem emelkedett jelentősen, éves szinten mintegy 3% volt a növekedés. Ezzel szemben az új lakások ára több mint 10%-kal nőtt, ehhez az építőanyagok drágulása és a kereslethez mérten szűk kínálat is hozzájárult.

Október végén Zala megyében Keszthelyen volt a legtöbb új lakóingatlan a kínálati piacon, amelyeknek az átlagos négyzetméterára 1,05 millió forint volt. A használt lakóingatlanokat nézve Keszthelyt 471 ezer forintos, Hévízt 494 ezer forintos, míg Gyenesdiást 623 ezer forintos átlagos négyzetméterár jellemezte.

https://tvkeszthely.hu/hirek/8633-oktober-vegen-keszthelyen-volt-a-legtobb-uj-lakoingatlan