Októberig be kell fejezni a Helikon Park szépítését

2023. július 26. (szerda)
KesztHelyi identitás

Új határidőt kellett kitűznie az önkormányzatnak a Helikon Park építésével kapcsolatban. A kivitelező késlekedése és egy váratlan esemény miatt is csúsznak a munkálatok. A városvezetők türelmet kérnek a lakosságtól.

Az egykori kézilabdapályánál dolgoznak most a Helikon Parkban. Váratlan akadályba ütköztek. A tervező szerint el kell távolítani az itt lévő alaprétegeket. A vörös-, illetve fekete salakról laboratóriumi vizsgálatok mutatták ki, hogy veszélyes hulladéknak minősülnek, minél hamarabb el kell azokat szállítani. Azonban nemcsak ezért késlekedik a Helikon Park szépítése. Az önkormányzat többször felszólította már a kivitelezőt, mert nem végezte ütemterv szerint a munkát. Már a szerződésbontáson is gondolkodtak, azonban a határidő miatt erre nincs lehetőség – hangsúlyozta Manninger Jenő polgármester.

„Nagyon remélem, hogy a következő hetekben már azt látjuk, hogy nagy létszámú ember dolgozik itt, erről tárgyalunk. Hogyha nekiállnak úgy dolgozni, hogy nagyobb lesz a létszám, akkor elvileg és gyakorlatilag is van rá esély, hogy október elejére befejezzék, ezen vagyunk most. Remélem a kivitelező is. De most attól kezdve, hogyha elviszik ezt a salakot, akkor természetesen, úgy, ahogy eddig is hetente személyesen is fogjuk ellenőrizni, reméljük, hogy lesz mit. Mert látjuk azt, hogy építenek, eddig csak bontottak tulajdonképpen.”

A tervek szerint sok folyamat áll még a kivitelezők előtt. A bejáratokat, a Helikon Emlékmű környezetét és a futópályát is szépíteni kellene már.

„A kivitelező most azt mondta el, hogy megvette az ehhez szükséges anyagokat, tulajdonképpen rendelkezésre áll, tehát anyagbeszerzési probléma nem lehet, sőt a növényeket is megvette. Nagyon sok növényt kell majd ültetni körbe. És akkor igazán látványos lesz. Ezt várjuk, hogy elinduljon már az építő jellegű dolog is és a növényültetés, mert mondom eddig még csak bontottak, de sajnos még ezt is ez kell bontani.” – tette hozzá a polgármester.

Az önkormányzat úgy egyezett meg a kivitelezővel, hogy október elejéig be kell fejeznie a munkát. A lakosságtól türelmet kérnek.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

Képek