Önökkel együtt, Önökért! – Újévköszöntő Keszthelyen

2010. január 18. (hétfő)

– Minden nehézség ellenére ez az az esztendő, amikor az elmúlt évek szorgalmas tervező és előkészítő munkájának több gyümölcsét is learathatjuk, számos látványos változásra készülhetünk a városban. Ez az az esztendő, amikor joggal mondhatjuk el: várost építünk – fogalmazott a hagyományos újévköszöntő rendezvényen Keszthelyen Ruzsics Ferenc, a város polgármestere.

Szavai alátámasztásaként Ruzsics Ferenc hangsúlyozta: 2010-ben a gondos előkészítő munka hatására minden eddiginél nagyobb fejlesztés valósulhat meg Keszthelyen a belváros átalakításával. A Balaton-parton uniós támogatásokat segítségül hívva egy második városközpont kialakításába vágnak bele, bekapcsolva e területet a város vérkeringésébe. Kétszázmillió forintos beruházás keretében felújítás kezdődik a városi fenntartású középiskolában, a VSZK-ban is.
Ruzsics Ferenc rámutatott: megyei segítséggel is fejlődik Keszthely; várhatóan tavasszal elkészül a volt mozi épületében a Mozgás Háza, tavasszal kezdődik el a városi tanuszoda építése a Csány-Szendrey ÁMK területén.
Sikerként értékelte a polgármester a február elején Manninger Jenő megyegyűlési elnökkel közösen indított adománygyűjtést a városi kórház javára, mellyel 3,5 millió forint gyűlt össze az alapítvány számláján.
– Az egyéni sikerek mellett összefogásban született eredményekről is beszámolhatok: az országban elsőként a Keszthely által vezetett turisztikai konzorcium írhatta alá a támogatási szerződést a TDM szervezetek számára kiírt pályázat eredményhirdetésén. Közös munkával megvalósult fejlesztés a kistérség 16 településén a buszvárók megújítása, közel százmillió forintos összköltséggel – hangsúlyozta.
A polgármester megköszönte az egyesületek, intézmények, civilek, városlakók támogatását, hiszen – mint mondta – együtt kell felépíteni azt a jövőt, azt a Keszthelyt, amelyben szívesen élünk.
– Hiszem, hogy jó úton járunk. Várost építünk, Keszthelyt építjük. Önökkel együtt, Önökért.
Erre koccintottak a jelenlévők az önkormányzat újévi fogadásán.

(forrás, fotó: Monitor Igazoltan is befektetőbarát város