Öregdiákok relikviáit várja a Balatoni Múzeum

2022. február 21. (hétfő)

Felajánlásokat vár a Balatoni Múzeum. 250 éves idén a keszthelyi középfokú oktatás, az intézmény ez alkalomból kiállítást rendez.

A Vajda János Gimnázium szertárában számos, még a premontrei hagyatékból származó tárgy található. Ezekből többet ajánlanak fel a Balatoni Múzeum számára. A középfokú oktatási intézmények mellett az itt végzett öregdiákok relikviáit is szívesen fogadná az intézmény. Az iskolai emléktárgyakat a múzeumba lehet leadni, melyeket a kiállítás végén visszaszolgáltatnak a tulajdonosoknak. A tárlatot április 29-én szeretnék megnyitni.

„Nekünk fontos az is, hogy az egykori diákok, egykori pedagógusok személyes kötődése milyen volt a gimnáziumhoz, a keszthelyi középfokú oktatáshoz. Várunk különféle, akár iskolaújságot, legyen az mondjuk kitűző, egyenpóló, egyensapka, tárgyakat. Természetesen nem csak a gimnáziumról szól, hiszen több középfokú oktatási intézmény is létrejött, illetve már meg is szűnt az elmúlt évtizedek során. Úgyhogy ezek az intézmények is megjelennek a kiállításban.” – mondta el Németh Péter a Balatoni Múzeum igazgatója.

https://tvkeszthely.hu/hirek/8853-oregdiakok-relikviait-varja-a-balatoni-muzeum