Óriás piac felirat, utcazenészek és kézművesek a keszthelyi piacon

2017. augusztus 17. (csütörtök)

Óriás piac felirat, utcazenészek és kézművesek

Nyári vásárt tartottak és térbetűket is avattak a keszthelyi piacon. A szervezők célja, hogy a heti két vásárnapon túl is programot kínáljon a helybélieknek és a városban nyaralóknak. A gyerekeket ugrálóvár és játékpark várta, a felnőttek pedig számos kézműves portéka közül válogathattak.
Utcazenészek is szórakoztatták a vásárlókat hétfőn, a keszthelyi piac nyári vásárán. A jól megszokott zöldségek, gyümölcsök és ruházati termékek mellett számos kézműves kínálta portékáját. Szőnyegek, különleges üveg ajándék- és dísztárgyak és levendulával töltött termékek is terítékre kerültek. A hétfői piacnapra helybéliek és turisták is ellátogattak, de a piac a heti vásárnapokon is népszerű.

„Hetente kétszer biztos, szerdán és szombaton, aztán előfordul, hogy többször is jövök, ha bevásárolni kell.” – mondta egy vásárló, Hompó Ottóné.

A szervezők nem csak a vásárlókra, hanem a gyerekekre is gondoltak a program során. A parkoló alsó részén a Fanyűvő Játékparkba vártak kicsiket és nagyokat egyaránt. A körhinta volt az egyik legnépszerűbb a gyerekek körében, de a különböző ügyességi és logikai játékokba is sokan bekapcsolódtak.

„Nagyon jól érezzük magunkat, a gyerekek nagyon élvezik a fajátékokat, fönt is voltunk az ugrálóvárnál, úgyhogy nagyon szuper ez a program.” – mesélte egy érdeklődő, Németh Anita.

Az árusok közül többen először voltak a piacon, de mindannyian jó kezdeményezésnek tartják a tematikus napot. Ez a fafaragó nem csak gyönyörű portékáit hozta el a vásárra, hanem bemutatót is tartott, és a gyerekeket is várta egy kis kézműveskedésre.

„Hoztam munkadarabokat, ilyen kis faanyagokat, amit a segítségemmel ha megcsinálnak, tehát elkészítenek, azt el is vihetik, tehát a sajátjuk lesz. Támpontnak hoztam 1-2 prototípust, amit esetleg, ha abból szeretnének választani, az egy könnyebbség nekik, vagy önállóan készítenek esetleg egy-egy faragást.” – hívta fel a figyelmet a szepetneki fafaragó, Németh Ferenc.

A piacgondnokság évről évre igyekszik újdonságokkal szolgálni a helyi és a Keszthelyre látogató közönségnek. A heti két – szerdai és szombati – vásárnapok mellett tematikus napokat is szerveznek, így jött létre ez a nyári vásár is. A színes programok mellett egy selfieponttal is kedveskedtek az ide látogatóknak, amely már az első napon is népszerű volt.

„Azt gondoljuk, hogy a strandidő amikor elmarad, akkor is egy tartalmas kikapcsolódást kell biztosítsunk itt Keszthelyen. Ez a mi feladatunk is, mint egy közösségi tér úgymond a keszthelyi piacon, ezt kívántuk mi megerősíteni azzal még, hogy a mai napon kihelyezésre került egy ilyen selfie pontnak nevezett óriásbetű. Ettől azt várjuk, illetve az a tapasztalat a többi hasonló selfie pontoknál, hogy ez nagyon népszerű a turisták és a lakosság körében.” – emelte ki Jantász Ferenc, a VÜZ Nonprofit Kft. parkolási és piac részlegvezetője.

A térbetűk a piac Bem utcai bejáratánál kaptak helyet. A selfie pont több, mint két méter magas, az ötletgazdák pedig remélik, hogy a számos itt készülő fotó elviszi majd a hírét a keszthelyi piacnak a világ számos pontjára. Tematikus vásárral pedig legközelebb ősszel készül a piacgondnokság.

Forrás:
Regman Karola – Keszthelyi TV
http://tvkeszthely.hu/hirek/8161/orias-piac-felirat–utcazeneszek-es-kezmuvesek/