Országos fuvolaversenyen jeleskedett Varga Sára

2021. május 13. (csütörtök)

Harmadik helyezést ért el Varga Sára, a Festetics György Zeneiskola növendéke a X. Országos Jeney Zoltán Fuvolaversenyen. A megmérettetést online formában rendezték meg, így videót kellett küldenie az ifjú tehetségnek teljesítményéről. Felkészítő tanára szerint is kiemelkedő tehetség Sára, aki nagyon megérdemelte a kitüntető eredményt.

Farkas Ferenc Bihari román táncok című műve volt a szabadon választott darabja Varga Sárának a megmérettetésre. A X. Országos Jeney Zoltán Fuvolaversenyt online formában tudták csak megszervezni a járvány miatt, így videón kellett beküldeni az előadásokat.

Sára nyolc éve fuvolázik, a Festetics György Zeneiskola növendéke. A versenyre való felkészülés miatt ő részt vehetett személyes oktatáson a biztonsági előírások betartása mellett. A megmérettetésre készített videó feltétele volt, hogy kotta nélkül kellett játszani. Elmondása szerint nagyon sokat gyakorolt, ez lehetett a kulcsa annak, hogy végül a dobogó harmadik fokára léphetett fel.

„Nagyon örülök, hogy ez lett eredmény, mert nagyon sokat készültünk rá. És az eredményen kívül még rengeteg mást kaptam a versenytől. Szóval az eredményen kívül is nagyon sokat tanultam, hatalmas előrelépés történt nagyon sok szempontból a játékommal kapcsolatban, a tanárnővel nagyon jól megértettük egymást, a zongorakísérő tanárnővel is, szóval minden szempontból nagyon hasznos volt és egy nagyon produktív időszak volt ez a verseny felkészülés.”

A versenyre Sárát Alföldiné Szelestei Ágnes készítette fel. A tanárnő fontosnak tartja, hogy minden diákja a maga tempójában haladjon és folyamatosan fejlődjön, ne hirtelen akarjon nagyot ugrani. Úgy fogalmazott, Sára kivételes tehetség, nagy öröm a számára is, hogy kísérheti őt a fuvolatanulás útján. Nagyon boldog volt, amikor megtudta a verseny eredményét.

„Én úgy voltam vele, hogy tudtam, hogy borzasztó tehetséges és hogy benne van a pakliban, de az ember azért ezeket nem tudja kiszámítani előre. Többször is volt már döntős növendék, a Sára tényleg egy nagyon jó adottságú és most nagyon sok minden így pont összeállt, hogy ezt így ki tudta magából növeszteni, virágoztatni. Úgyhogy hát én nagyon-nagyon örültem és nagyon boldog voltam.”

A zeneiskola növendékei ettől a héttől már újra visszatérhettek az órarend szerinti jelenléti oktatásra. A hozzátartozók azonban május 25-ig továbbra sem mehetnek be az iskola épületébe.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8039-orszagos-fuvolaversenyen-jeleskedett-varga-sara