Összeállt a Vajda összkar

2022. április 14. (csütörtök)

A Helikoni Ünnepségek ikonikus dalát, Kodály Zoltán szerzeményét szólaltatták meg a vajdás diákok. A Forr a világ kezdetű ének nem csak a közelgő összművészeti fesztiválra szeretné ráirányítani a figyelmet. A flashmobbal egyben az iskola 250 éves jubileuma előtt is tisztelegtek a diákok és a tanárok.

Alakzatba rendeződve énekeltek a tanulók a Fő téren. A diákok már hónapok óta készülnek a megmozdulásra. Az eseményre nem csak a dalt gyakorolták. A tanulók a pedagógusokkal együtt dolgoztak azon, hogy az osztályok a 250-es formába szerveződjenek. A gimnázium életében jelentős mérföldkő a negyed évezredes jubileum. A múlt lehetőséget teremt arra, hogy a feladatokat újrafogalmazzák és bátran vállalják azokat a kihívásokat, amiket a jövő tartogat. A Vajda János Gimnázium a jubileum mellett a közelgő Helikoni Ünnepségek előtt is tiszteleg.

„250 éves a gimnázium, és ezzel a flashmobbal akartuk felhívni a diákok mellett természetesen a nagyobb közönség figyelmét is. Márciusra terveztük ezt az akciót, de aztán a hideg miatt kénytelenek voltunk ezt elhalasztani. A diákok nagy örömmel készültek az év folyamán a Kodály Zoltán: Forr a világ bús tengere zeneművének előadására. Pontosabban, ami a Magyarokhoz címet viseli. Ez a Helikon ikonikus dala, lelkesen készülünk a Helikonra is természetesen.” – tájékoztatott Varga Sz. Gábor, a Vajda János Gimnázium igazgatója.

Az iskola egész évben szervez programokat az évfordulóhoz kapcsolódóan. A hónap végén kiállítás nyílik a Balatoni Múzeumban, ami a keszthelyi középfokú oktatás 250 éves múltját mutatja be. Júniusban több alkalommal is megemlékeznek a negyed évezredről, szeptemberben pedig egy különleges tudományos napot szerveznek az iskolában.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9051-osszeallt-a-vajda-osszkar