Összefogtak a bajbajutottak megsegítésére

2022. február 21. (hétfő)

Leégett egy keszthelyi család háza hétfőn hajnalban. Pénzt gyűjtenek a fedél nélkül maradt házaspár és két gyermekük megsegítésére. Az ingatlan lakhatatlanná vált, a négyfős család ismerősöknél talált átmeneti otthonra. Megsegítésükre szinte azonnal összefogtak ismerősök és ismeretlenek is. A pénzadományok mellett vannak, akik tárgyfelajánlást is tettek.

Hétfőn hajnalban keletkezett negyed 2-kor a tűz. A vizsgálat még zajlik, de elképzelhető, hogy a régi vezetékek miatt történhetett a baleset. Az előző tulajdonosok ugyanis még alumíniumvezetékekkel szereltették fel a házat. A tűz átterjedt a lépcsőházra, az ott tartózkodó családtag az erkélyről leugrott, úgy tudott elmenekülni. A család tagjai szerencsére még ébren voltak, így idejében kimenekültek a házból és azonnal hívták a segélyhívót. A helyszínre a városi és a pacsai tűzoltók vonultak, akik négy vízsugárral fékezték meg a lángokat. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a tűz a födémre és az az alatti részekre, valamint az épülettel egybeépített ingatlanra nem terjedt tovább. A Zsinkó család megsegítésére ismerősök azonnal elkezdtek gyűjtést szervezni.

„Egyszerűen nem is tudom hova tenni ezt, hogy a barátok, ismerősök, ismeretlenek már másnap teljes támogatásukról biztosították a családomat. És elindult egy olyan folyamat, ami egyszerűen döbbenetes, hogy ilyen gyorsasággal és ilyen hozzáállással megtörtént. A családom nevében is egyszerűen megköszönöm mindenkinek, hogy ezt a lehetőséget emberileg megadták nekünk és anyagilag is, aki tudott, az hozzátett, hogy ezt az épületet egyáltalán újjá tudjuk építeni, amennyire lehet.” – mondta el Zsinkó Zoltán.

A városban nagyon sokan szeretnének segíteni a bajba jutottaknak. Ebben a pizzériában a csütörtökön helyben fogyasztott ételek árának felét a Zsinkó család támogatására ajánlották fel. Korábban is szerveztek már jótékonysági programokat. Segítettek a Máltai Szeretetszolgálatnak és az állatvédő szolgálatnak is. A tulajdonos idén is tervezett támogatni valakit. Ahogy meghallotta a szerencsétlenség hírét, azonnal tudta, hogy nekik kell megszervezni a segítségnyújtást.

„Azt gondolom, hogy egy üzlet, – legyen az vendéglátóhely, vagy bármi mást értékesítő szolgáltató üzlet – nem csak a dolgozóinak, hanem a városnak és a vendégeinek is köszönheti azt, hogy jól működik hosszú éveket keresztül. Éppen ezért azt gondolom, hogy ezt valamikor, valamilyen úton-módon vissza kell adni a városnak és az idejáró vendégeknek.” – osztotta meg Barta Dorián.

A Zsinkó családnak már a közösségi oldalakon is szerveznek gyűjtést. Utalás esetén a közlemény rovatban fel kell tüntetni, hogy adomány. A Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Házában február 26-án szerveznek bolhapiacot. A bevétel 70%-át a leégett ház tulajdonosának adják.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

Számlaszám: 11773494-01158326-00000000 Kedvezményezett neve: Zsinkó Ádám Közlemény: adomány

https://tvkeszthely.hu/hirek/8859-osszefogtak-a-bajbajutottak-megsegitesere