Ősszel is Balaton! – Múzeumi csemegék Keszthelyen

2013. október 11. (péntek)

A 115 éves Balatoni Múzeum a korábbi években is csatlakozott a Múzeumok Őszi Fesztiváljához, azonban 2013-ban több és különleges programmal veti bele magát az őszi múzeumi eseményekbe.

A Balatoni Múzeum évek óta tudatosan törekszik arra, hogy ne „csak” egy múzeum legyen, hanem – ahogy elődeink megfogalmazták – kultúrpalota. Olyan intézmény, amely a kiállítás megtekintésén túl jóval többet nyújt. Mit nyújt? Élményt! Hasznos és kellemes időtöltést az egész családnak. Az alábbi programok talán szokatlannak tűnnek egy múzeumban, de mindegyik középpontjában megtalálható a múzeum és a látogató! A 2012-ben az „Év múzeuma 2011” címet elnyerő Balatoni Múzeum családbarát szellemiségben hívta életre, és bonyolítja le a következő MÖF programokat is.

A múzeum „Esti beszélgetések múzeumi titkokról” alcímmel csalogatja az óvoda- és iskolapedagógusokat egy kávé, tea, sütemény melletti könnyed esti beszélgetésre. Célunk, hogy minél több pedagógus megismerje nem csak az állandó kiállítást, hanem azt is, ami mögötte van. A gyűjtemények egy-egy érdekes darabját, a muzeológust, a múzeum életét. Ezt az ismeretet aztán a pedagógus a tudásátadásban sokszorosan is kamatoztathatja.

Big draw – Alkossunk nagyszerűt! Már a címmel is utal a múzeum arra, mit vár a lelkes alkotóktól. Valami különlegeset, amely méretében és a technikájában is csak a képzelet szabhat határt! A cél az, hogy minél többen, minél egyedibbet alkossanak a múzeumról a múzeumban, előtte vagy benne!

Kalandozzunk két keréken Keszthelyen! A Balaton fővárosa rengeteg épített és természeti örökséget tár a kíváncsi szemek elé. A kíváncsiskodók két keréken – vagy gyalog – kalandozhatnak Keszthelyen, és játékos családi felfedező lap segítségével fedezhetik fel a település ismert, kevésbé ismert vagy feledésbe merült értékeit. A legügyesebb felfedezők ajándékot kapnak!

Múzeumi kultúrfalatkák. Délidőben, desszertként ajánlja a Balatoni Múzeum a kulturális csemegét. 4 pénteken a múzeum 1-1 érdekes tárgya, kiállítás része kerül terítékre. A közönség újat, szokatlant, egyedit fogyaszthat, mást, többet, mint egy átlag látogatás alkalmával. A témák a történelem októberi vonatkozású eseményeihez és keszthelyi kötődésű izgalmas régészeti feltárásokhoz kötődnek, amelyeket a közönség csak most láthat először!

www.monitormagazin.hu)