Őszköszöntőt tartottak a Külső Zsidi úti Közösségi Házban

2020. szeptember 16. (szerda)

Őszköszöntő családi napot szerveztek a Külső Zsidi úti Közösségi Házban. Minden korosztály számára készültek programmal az Egyesített Szociális Intézmény munkatársai. A társadalmi hátrányok leküzdését szolgáló projekt keretén belül több képzésnek is részesei lehetnek a városrész tagjai. A két legutóbbiról most hétvégén vehették át tanúsítványaikat a résztvevők.

Gyermekzsivajtól volt hangos a Külső Zsidi úti Közösségi Ház udvara. A bohócműsor minden alkalommal nagyon népszerű a körükben, ez ezúttal sem volt másképp. Mutyi bohóc több varázs műsorszámmal kápráztatta el a közönséget a gyermekek segítségével. Ezzel párhuzamosan arc- és testfestésre is várták a kicsiket az udvaron. A Közösségi Ház két éve üzemel, ahol rengeteg közös programot tudnak szervezni a városrész lakóinak. Többek között a közös főzésre is van lehetőség.

„Nagyon jól érezzük itt magunkat, mert nagyon sokan össze tudunk itt jönni, szórakozunk, eszünk-iszunk, jól érezzük magunkat. Egy kicsit megismerkedünk, a társaság is jó meg minden. Adnak nekünk kaját, meg itt ki tudjuk adni magunkból egy kicsit a feszültségeket. Jó itt lenni. Közösségbe vagyunk, addig sem, kicsit a mindennapi dolgokat kicsit elfelejtjük.” – osztotta meg László Margit.

A Közösségi Ház egy pályázat keretén belül valósult meg. Ennek célja a társadalmi felzárkóztatás, a hátrányos helyzetűek segítése. Ezen belül különböző képzéseken is részt vehetnek a közösség tagjai.

Legutóbb két 30 órás képzésen vehettek részt a tagok. Az egyik a személyi higiéniáról és a kulturált környezetről szólt, míg a másik az ápoltságról, a megjelenésről. A képzésekről tanúsítványt is kaptak.

„Nagyon jó volt, mert megtanultuk a kozmetikát, hogyan sminkeljünk, hogyan ápoljuk az arcunkat utána meg a klímát. Ennyi. De amúgy jó volt.” – mondta el Orsós Natasa.

A képzések tovább folytatódnak. Ezen a héten a házi kert művelést, majd a motoros láncfűrész használatát sajátíthatják el, a közeljövőben pedig egy gombaszakértő is ellátogat a közösséghez.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/7408-oszkoszontot-tartottak-a-kulso-zsidi-uti-kozossegi-hazban