Ötven város, 3700 nevezés

2012. március 2. (péntek)

Lezárult a határidő, összesen 3700 nevezés érkezett a Helikoni Ünnepségekre, melyet idén április 26. és 28. között rendeznek meg Keszthelyen.

Ötven város mintegy 130 középiskolájának előadói érkeznek a megmérettetésre, ami összesen 4000-4200 diákot jelent majd. Idén négy külföldi csoport is részt vesz a rendezvényen, így Keszthely lengyel és holland testvérvárosából is érkeznek vendégek.

Csengei Ágota, a Goldmark Károly Művelődési Központ és Balaton Színház igazgatója elmondta: a megszokott kategóriákban, illetve helyszíneken versengenek majd a középiskolások. A népi kategóriáknak a Nagyváthy tornacsarnoka, a színjátszásnak, illetve a képzőművészetnek a Balaton Színház, a vegyes műfajoknak a Csokonai ÁMK, a kórusok versenyének a Balatoni Múzeum, a komolyzenei rendezvényeknek a zeneiskola, a vers- és prózamondóknak a Helikon kastélymúzeum, a film- és irodalmi alkotások versengésének pedig a könyvtár ad majd helyet.

A Helikoni Ünnepségeket ezúttal is számos szabadidős program, több koncert, az elmúlt verseny fődíjasainak fellépései, valamint különböző előadások is színesítik majd.

(forrás: Zalai Hírlap www.zalaihirlap.hu)

Kapcsolódó cikkek:
A dunántúli ifjúság legnagyobb kulturális seregszemléje
Keszthelyi fiatalok a holland Helikonon
A szépészet Helikonja