Ötvenöt éves a Georgikon Néptáncegyüttes

2013. november 10. (vasárnap)

Alapításának ötvenötödik évfordulója alkalmából rendezett gálaműsort a Balaton Színházban a Georgikon Néptáncegyüttes. A jubileumi programon Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere mondott köszöntőt, amiben csodának és Keszthely egyik jeles büszkeségének nevezte az együttes öt évtizedes tevékenységét.

A kulturális életben betöltött szerepet és a hagyományok őrzését, felelevenítését említette beszédében dr. Kondorossy Előd, a Pannon Egyetem Georgikon Kar dékán-helyettese, aki ugyancsak méltatta a táncosok eredményeit.

A táncosok nevében Komoróczi Lajos emlékezett az elmúlt évtizedekre. Beszédében azt emelte ki, hogy a tánc, a próbák és az előadások soha nem munkát, hanem kedvtelést jelentettek számukra. Elmondta: öröm, hogy sok szép eredményt értek el, melyek közül leginkább a kiváló cím végleges elnyerésére a legbüszkébbek.

Az alapító tagok köszöntése után kezdődött a gálaműsor széles repertorárral, többek között szatmár-beregi, magyarszentbenedeki, szamosmenti, és kalotaszegi táncokkal. A közönség vastapssal jutalmazta régi és jelenlegi táncosok fellépéseit.

(forrás: Monitor Magazin www.monitormagazin.hu)