Óvatosság és fegyelmezettség szükséges az újranyitásnál

2020. május 5. (kedd)

Az óvatosságra és a fegyelmezettségre figyelmezteti a turisztikai ágazatban dolgozókat a Magyar Turisztikai Ügynökség. Az intézmény podcasten azaz hangüzenet formájában tájékoztatja a koronavírus-járvány alatt az érintetteket. A kijárási korlátozások vidéki enyhítése kapcsán Guller Zoltán vezérigazgató úgy fogalmazott, senki ne értékelje túl az újranyitást, az előírásokat betartva várja a vendégeket.

Április 29-én jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, hogy május 4-től kismértékben enyhítenek a korlátozásokon vidéken. Ez a turisztikai ágazat szereplőit is érinti, mivel kinyithatnak a szállodák, az éttermek és kávézók teraszai valamint kerthelyiségei. Mellettük a strandok, a szabadtéri fürdők, az állatkertek és a szabadtéri múzeumok is újra fogadhatnak látogatókat. Az újranyitásról Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója podcastjában hívta fel a figyelmet, hogy óvatosak és fegyelmezettek legyenek a vendéglátók.

„Az asztalokat mindenféleképpen legalább másfél méteres távolságra kell letenni egymástól. Azt gondolom, hogy az osztrák minta, akik azt mondták, hogy egy asztalnál maximum 4 ember tud helyet foglalni. A személyzetnek biztosan kell maszkot és kesztyűt hordania, de ha fegyelmezettek tudunk maradni, akkor biztosan a magyar turizmus nagyon-nagyon gyorsan újra fog tudni indulni. Ha nem leszünk fegyelmezettek, akkor viszont biztosan lassabb lesz a visszaállás. Hiszen ha a járványt nem tudjuk kordában tartani, akkor kénytelen lesz a kormányzat újabb megszorításokat eszközölni. Úgyhogy én arra szeretnék kérni minden turizmusban dolgozót és minden vendéget, hogy ne úgy értékelje a hétfői nyitást, hogy minden elmúlt, minden véget ért és minden visszaállt a kerékvágásba.”

A vezérigazgató hozzátette, türelem is kell a következő időszakban, hiszen lassan fog visszaállni a régi rend. Hangsúlyozta azt is, hogy ebben a helyzetben az elsődleges szempont a biztonság. Várhatóan így azok a turisztikai szereplők lesznek a keresettebbek, akik biztosítják a vendégnek azt, hogy nyugodt körülmények között, biztonságban tudja eltölteni náluk az időt.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/7053-guller-zoltan-ovatossag-es-fegyelmezettseg-szukseges-az-ujranyitasnal