Ovisok jártak a rendőrségen

2023. április 19. (szerda)

A Cserszegtomaji Pipacs Óvodából érkeztek gyermekek a Keszthelyi Rendőrkapitányságra. Izgalmas programot biztosított a rendőrség a legkisebbeknek, több mindent megnézhettek és kipróbálhattak az ovisok. Az egyenruhások régóta fogadnak óvodás és iskolás csoportokat.

Nagy volt az izgalom az óvodásoknál, mindenre kíváncsiak voltak. Amerre vitték őket, érdeklődéssel figyeltek, kérdeztek. Amiket lehetett kipróbáltak. És hogy mik tetszettek a gyerekeknek a rendőrségen?

Horváth-Forintos Rudolf: „Amikor felvettük a pajzsot, meg a sisakot.”

Kéri Rozi: „Nekem a börtön.”

Lénárt Bori: „Nekem a videók.”

A cserszegi óvodásoknak és óvodapedagógusoknak a rendőrök többek között megmutatták az előállító helységet. Ez egy rácsos helyiség, amiben kipróbálhatták azt, ha valaki bűncselekményt követ el, vagy rosszat tesz, akkor mi történik vele, hova kerül a kapitányságon.

„Keszthelyi Rendőrkapitányságon nem csak az előállító helyiséget tudják kipróbálni a diákok, az óvodások, hanem ki tudják próbálni a pajzsot is, azokat a pajzsokat, amiket a rendőrök akkor alkalmaznak, akkor használnak, amikor egy tömegoszlatáson kell nekik ezt védőfelszerelésként használniuk, vagy pedig ha focimérkőzésre mennek és ott támadás éri őket, maguk elé tudják venni ezt a pajzsot, fel tudják venni a sisakot. Az óvodások ezeket szintén ki tudják próbálni itt a kapitányságon, bele tudnak bújni, kipróbálhatják, hogy hogy is áll rajtuk, és az óvónők készítenek róluk egy-egy fotót, amit utána a szülőknek el is tudnak küldeni.” – nyilatkozta dr. Lakics Andrea őrnagy, a Keszthelyi Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója.

A Cserszegtomjai Pipacs Óvodából érkezett gyermekek nagyon jól érezték magukat a Keszthelyi Rendőrkapitányságon. Rengeteg élménnyel távoztak. A rendőrök várják további csoportok jelentkezését, hogy velük is megismertessék a kapitányságon folyó munkát.

https://tvkeszthely.hu/hirek/10266-ovisok-jartak-a-rendorsegen

Képek