Óvodai rendezvényen szórakoztak a szülők

2024. január 15. (hétfő)

Megtartotta éves szülői munkaközösségi bálját a Keszthelyi Életfa Óvoda és Bölcsőde. A rendezvényen a nevelési intézmények vezetői és az önkormányzat képviselője is, Vozár Péterné alpolgármester is beszédet mondott, majd a szülői munkaközösség előadása következett. Az est folyamán élőzene és tombola szórakoztatta a résztvevőket.

Idén a Canción del mariachi latin taktusaira táncoltak a szülői munkaközösség tagjai a nézőközönség örömére. 6 éve minden munkaközösségi bálon összeállnak, megszokott csapatként, „Táncoló talpak” néven. A táncoló csapatot, ahogy a szülői munkaközösséget is Urbanics Rétfalvi Edit a szülői munkaközösség elnöke képviselte.

„Az idei bál a 8. bálunk, amit sikeresen meg tudtunk szervezni a szülői munkaközösség segítségével. Célunk, hogy a gyerekeket tudjuk támogatni, a játszótér fejlesztéssel. Jelen pillanatban napvitorlát szeretnénk a homokozók fölé, mert tűző napon vannak a gyerekek, illetve élményeket szeretnénk adni a gyerekeknek, és ezúton szeretném megköszönni a keszthelyi, illetve a környékbeli vállalkozóknak, hogy támogatják a bálunkat, mert ez nagyon nagy segítség nekünk.”

Idén az Életfa óvoda és bölcsőde grandiózus intézményi átszervezésen ment keresztül. A 2023/24-es nevelési évet 500 óvodás és 70 bölcsődés kezdte meg Keszthelyen. 24 csoportban 48 óvodapedagógus, a bölcsődében 14 kisgyermeknevelő dolgozik. A dajkákkal, pedagógiai asszisztensekkel és más dolgozókkal együtt összesen 105 munkatársa van az összevont intézménynek. A tavalyi év értékelését Németh Ildikó, az Életfa óvoda és bölcsőde főigazgatója tette meg.

„Egy nagyon nehéz éven vagyunk túl, intézményi átszervezésen, összevonáson, a bölcsöde és az óvoda egy intézményi egységgé alakult, azt gondolom, hogy ez zökkenőmentesen, a kollegáknak köszönhetően zökkenőmentesen ment végbe, így egy nehéz, de tartalmas éven vagyunk túl.”

Keszthely város óvodái egy nevelési intézményt képeznek, mely intézmény egy központi óvodával és öt tagóvodával működik. Az intézmény támogatásának fontosságára hívta fel a figyelmet Vozár Péterné, Keszthely alpolgármestere, ünnepi beszédében az est folyamán.

„Keszthely város önkormányzata nem csak fenntartója, de támogatója is az Életfa Óvodának, és annak összes tagóvodájának. Nagyon fontosnak tartjuk az itt folyó nevelő munkát, hiszen az alapozza meg a kisgyermekek további fejlődését, és nevelését. Nagyon fontos, hogy ez a szülői munkaközösség most megszervezte ezt a bált, és itt nem csak hivatalos keretek között, hanem kötetlenül is tudunk kapcsolatba lépni, egymással eszmét cserélni, és aztán jól szórakozni.”

A bál célja az intézmény támogatása mellett, a támogatók közösségé kovácsolása is volt. A eseményen befolyt teljes összeget az óvoda fejlesztésére használják fel.

Pelikán Péter – Keszthely Tv

Képek