Pannon hangulatok kötetben

2017. november 12. (vasárnap)

A Fejér György Városi Könyvtárban mutatták be Kardos Gy. József: Pannon Hangulatok című kötetét. A három részből álló kis könyv verseinek nagy részét még nem hallhatta a közönség. Az ismert irodalomtanár több évtizedet várt műveinek kiadásával.
Kardos József, kötetének címadó versét olvasta fel közönségének. Azokat a gondolatokat, amelyek megindították rég megírt verseinek válogatására, összerendezésére. A nyugalmazott magyar-történelem szakos tanár verseit tematikus válogatásban még nem olvashatta az irodalomkedvelő közönség.

Kardos József , már kisiskolásként is érdeklődött az irodalom iránt. Sokat szavalt. Fiatalon írt már azonban 1982-ben kezdett el komolyabban foglalkozni versírással. Megjelentek művei antológiákban, folyóiratokban . 35 év terméseiből 77-et válogatott új könyvében. A verseskötetben az emlékek, a már-már elfeledett gondolatok mellett megtalálhatóak írások történelmi és irodalmi nagyjainkról, hősökről és hőstettekről is.

A Fejér György Városi Könyvtár olvasótermében tartott könyvbemutatón Bereczky Szilárd tolmácsolásában ismerhette meg a közönség Kardos József verseit.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió
http://tvkeszthely.hu/hirek/8328/pannon-hangulatok-kotetben/