Párbajtőr válogató versenyt szerveztek Keszthelyen

2024. június 3. (hétfő)
KesztHelyi identitás

Rangos párbajtőr versenynek adott otthont Keszthely. A több mint 500 sportoló a jövő évi Európa- és világbajnokságra kvalifikálhatta magát a megmérettetésen.

Két napon keresztül versengtek egymással a vívók a Csány-Szendrey iskola tornacsarnokában. Szombaton a kadet férfi és női párbajokat rendezték, vasárnap pedig a juniorok léptek pástra. A megmérettetést a Nemzetközi Vívó Szövetség junior világbajnokság szabályai szerint bonyolították le. Az első három helyezett versenyzőt kupával és éremmel jutalmazták. Keszthelyen rendszeresen tartanak párbajtőr megmérettetéseket a Balaton Vívóklub vezetőjének, Borosné Eitner Kingának a jóvoltából.

„Egy nagy létszámú, komoly megmérettetés folyik itt Keszthelyen. Férfi, női párbajtőrben Európa- és világbajnokság, a következő évre válogató verseny, úgyhogy igen kemény, kiélezett küzdelmeket láthatunk a páston mindkét fegyvernemben egyaránt, hiszen a ranglista pontokért folyik a harc. Körülbelül 500 versenyző lépett pástra most a két nap alatt, úgyhogy jó versenyt csinálunk.” – tájékoztatott Borosné Eitner Kinga, a Balaton Vívóklub elnöke.

Regman Karola – Keszthelyi TV

Képek