Parkolóbérletek a 2019-es évre

2019. január 12. (szombat)

Már megvásárolhatók Keszthelyen az éves parkolóbérletek. A kimutatások szerint továbbra is a sárga övezetes matricákat választják legszívesebben az autótulajdonosok. Ennek oka, hogy ezzel a bérlettel a többi övezetben is egy órányi parkolásra van lehetőségük. A vásárlás feltételei és árai tavaly óta nem változtak.
Néhány pillanat, és elkészülnek a személyre szabott matricák a Parkolóirodában. Megkezdték az erre az évre érvényes bérletek értékesítést. A vásárláshoz a tavalyi feltételekhez hasonlóan szükség van az autótulajdonosok személyi igazolványára, lakcímkártyájára és a gépjárművek forgalmi engedélyére is. Ezeken kívül elengedhetetlen a helyi önkormányzat adócsoportja által kiállított adóigazolás is, melynek tartalmaznia kell, hogy adott személynek nincs adóhátraléka.

„Gyakorlatilag minden évben kiváltom ezt az engedélyt azért, hogyha a városban bárhol meg kell állnom, akkor egy órán belül nyugodtan meg tudok állni és el tudom intézni a személyes dolgainkat.” mondta el Papp Levente.

A városban több parkolóövezet is található, melyek különböző színnel vannak jelölve. Ezeken a területeken a megállás díja különböző összegű, de a tavalyihoz képest nem változott. A lakosok körében továbbra is a sárga övezetes bérlet a legnépszerűbb, melynek éves díja 6800 Ft változatlanul. Azonban nem csak keszthelyieknek van lehetőségük kiváltani a bérleteket. Azoknak is biztosítanak lehetőséget, akik nem helyi lakosok, de sokat tartózkodnak a városban.

„Amennyiben munkáltatói igazolást hoznak, mert Keszthelyen dolgoznak vagy esetleg egyetemre, iskolába járnak, helyi iskolalátogatási igazolás bemutatásával szintén kaphatnak egy lehetőséget egy éves bérlet megváltására, ez 13.000 Ft-ba kerül egy évre. Amennyiben céges autóval rendelkeznek, viszont Keszthelyen van bejelentve a cég, így szintén válthatnak éves bérletet.” – hívta fel a figyelmet Jantász Ferenc parkoló- és piacüzemeltetési részlegvezető.

Jantász Ferenc szerint sokan nem tudják, hogy azok, akik sárga övezetes matricával rendelkeznek, 60 percet ingyen parkolhatnak a többi díjövezetben is. A megállás idejét a bérlet mellé kapott órán kell jelölni. Akadnak azonban olyanok is, akik ebből az okból választják a citromszínű engedélyeket. Ez a férfi is évek óta megújítja bérletét. Mint elmondta, leginkább az időtakarékosság miatt tartja hasznosnak a lehetőséget.

„Nagyon kényelmes, ugyanis nem kell bíbelődni azzal, hogy hol találok ugye parkolóhelyet, akkor megkeresni ugye az ahhoz tartozó fizető automatát, nem megy vele az idő, így hamarabb végzem a dolgomat és a végén hamarabb felszabadul a parkolóhely is.” – mondta el Cserép Ferenc.

A parkolóbérletek kiváltása évről évre népszerűbb a lakosság körében. A vásárlási összesítés szerint tavaly mintegy 1000 darab sárga övezetben használható matricát kérvényeztek az autósok, de népszerű volt a lakóhely szerinti és a lila övezetes formátum is. Ezekből körülbelül 300 darab fogyott el. Bár a tavalyi éves jegyek még a hónap végéig használhatóak, érdemes már most felkeresni a Városi Piacon található helyszínt, hogy időben, sorban állás nélkül meghosszabbíthassák az éves jegyüket az igénylők.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV
http://tvkeszthely.hu/hirek/9372/januar-31-ig-ervenyes/?fbclid=IwAR0mFQvEx2FJoDBWBoCA7eAHwE-6JrFBEQ7VUoVHRFBB5xTw3lAwurD_xKQ