Parlagfű-mentesítési akciók Keszthelyen

2011. június 27. (hétfő)

Kétszázötvenezer forint vissza nem térítendő támogatást nyert Keszthely városa a Vidékfejlesztési Minisztérium pályázatán parlagfű-mentesítési önkéntes munka szervezésére, és az ezzel kapcsolatos szemléletformáló akciók megvalósítására.

A „Parlagfűmentes település” program összefogásra, közösségi felelősségvállalásra szólít fel és szorosan kapcsolódik az Önkéntesség Európai Éve mozgalomhoz. Keszthely városa ennek keretében önkéntesek részvételével parlagfű-gyűjtési akciót szervez a város belterületein és a lakosság minél szélesebb körű tájékoztatását kívánja megvalósítani szórólapok, plakátok és média-megjelenések segítségével. A pályázati összeg segítségével készültek el a tájékoztató kiadványok, és a gyűjtéshez szükséges védőfelszerelést, kesztyűt is ebből a pénzből szerezte be az önkormányzat.

A projekt részeként az ÁNTSZ szakembereivel együttműködve a város a nyári gyermektábor résztvevőinek ismeretterjesztő programot szervez: előadást láthatnak a diákok a parlagfűről és veszélyeiről, lesz filmvetítés, „gyommatatás” és rajzverseny. A gyerekek így játékos formában ismerhetik meg a problémát és tanulhatják meg a védekezést és megelőzést.

„A „Parlagfűmentes település” projekt a Vidékfejlesztési Minisztérium által támogatott, az Önkéntesség Európai Éve program keretében valósul meg.”