Pedagógusokat köszöntöttek

2016. június 25. (szombat)

A Balaton Színház Simándy termében köszöntötte Ruzsics Ferenc polgármester Keszthely iskoláinak pedagógusait. Köszöntötte azokat az embereket, akiknek – mint mondta – szakmájához fogható nincs. Mert nélkülük nem tanulhatnánk, nélkülük nem nevelődnénk és nélkülük nem válhatnánk teljes felnőtté sem.

Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere az ünnepség szervezési nehézségekről beszélt a pedagógusok köszöntésén, ünnepi gondolataiban kiemelve, hogy nem szabad megfeledkezni egy percre sem azokról a tanítókról, tanárokról, akik szigorral, következetességgel tanítottak, fáradtságot nem kímélve vettek részt és vesznek részt ma is életünk tanítás-tanulási, nevelés-nevelődési folyamatában.

A Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola Tündérrózsa Gyermek-néptánccsoportja az ünnepségen magyar táncokkal és népdalokkal, a Festetics György Zeneiskola növendékei komolyzenei darabokkal kedveskedtek a jeles napon. A város polgármestere három keszthelyi pedagógust külön is köszöntött, akik több évtizedet töltöttek a pályán, akik már a tanítványaik gyermekeit, unokáit is oktatták, s akik a tanév végével nyugállományba vonultak. Közülük a pálya szépségéről egy zenetanár, Dr. Pusztainé Puskás Zsuzsanna beszélt. Mint mondta, nincs annál szebb dolog, mikor a diák szemén látszik az öröm, hogy elsajátította az új ismereteket és sikere van. Negyvenéves pályafutása alatt rengeteg szép élmény, siker és remek tanítványok fűződnek munkájához.

Ruzsics Ferenc az égész éves munkát a köznevelési intézmények pedagógusainak egy szál virággal és a város borával köszönte meg.

(forrás, fotó: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)