Tájékoztató❗️ 2020. 05. 08.

2020. május 8. (péntek)

A héten az alábbi változások történtek városunkban a koronavírus járvánnyal kapcsolatban:

Tisztelt Keszthelyiek!

✅A mai adataink szerint hatósági házi karanténban van 65 fő, COVID 19 gyanú miatti elkülönítésben 18 fő, COVID 19 hatósági határozattal rendelkezik 5 fő. Nekik mielőbbi gyógyulást kívánok!
Feloldás eddig 20 fő esetében történt.
✅A szociális ellátás a héten a következőképpen alakult: ezidáig 215 fő vette igénybe a járvány miatt kialakított segítőrendszerünket. A 65 év feletti lakosság, illetve a karanténban élők számára csekkbefizetés, gyógyszerkiváltás, valamint élelmiszervásárlás folyamatosan zajlik, a héten ezt 2-en vették igénybe. Veszélyhelyzeti étkeztetésben 3 fő részesült. A héten további 12 fő számára utaltunk eseti szociális segélyt.
A rászorulók továbbra is a Polgármesteri Hivatalban tudnak jelentkezni az ellatas@keszthely.hu e-mail címen, vagy a 83/505-518-as telefonszámon.
✅A Keszthely Ifjúsági Kerekasztal, valamint a Keszthely Összefog segítőcsoport folytatja a szájmaszkok osztását a keszthelyiek körében. Akinek még nincs mosható textil maszkja és szüksége van rá, hívja az Ifjúsági Kerekasztal tagjait a: 0620/26-26-796-os telefonszámon, vagy keresse a Keszthely Összefog segítőcsoportot a facebookon, vagy a 0620/34-88-750-es telefonszámon. Még egyszer köszönöm valamennyiük önzetlen munkáját!
✅Újra megnyitottuk a Balaton-partot! Lehet sétálni, horgászni, de lehetőség szerint viseljünk az arcot eltakaró textilt (kendő, maszk), és tartsuk be a másfél méteres szociális távolságot! A strandok egyelőre zárva maradnak, és a játszóterek, szabadtéri sporteszközök használata is tilos.
✅A keszthelyi buszmegállókat továbbra is folyamatosan fertőtlenítik.
Tisztelt Keszthelyiek, a heti adatok továbbra sem mutatnak számottevő emelkedést Keszthelyen, és bízom benne, hogy a fegyelmezett magatartásunknak köszönhetően ez így is marad. A járványnak még nincs vége, továbbra is tartsuk be a szakmai ajánlásokat!
Vigyázzunk egymásra!

Nagy Bálint polgármester