Pénteken kezdődik a Davis-kupa

2023. szeptember 13. (szerda)
KesztHelyi identitás

Törökországgal csap össze a hazai tenisz válogatott a Davis-kupán. A nemzetközi szintű versenyt ezúttal Keszthelyen, a Helikon Teniszcentrumban rendezik meg. A magyar csapattagok között ott van a világranglistán 92. helyen jegyzett Marozsán Fábián, mellette Valkusz Máté, Fajta Péter, Piros Zsombor és Füle Mátyás erősítik a csapatot.

Már javában edz a magyar Davis-kupa válogatott Keszthelyen. A fiúk vasárnap érkeztek meg a városba, és hétfőtől zajlik a felkészülés. A sportolók felmérték a helyszínt, és úgy találták, hogy optimálisak a feltételek.

„A salakot preferálom én is a kemény pálya helyett, bár a kemény pályával sincs semmi gondom. Hála Istennek itt ebben az új Helikon Teniszcentrumban nagyon jók a pályák, a center pályát is nagyon tökéletesre megcsinálták. Szerintem bizakodó lehet mindenki.” – mondta az egyik versenyző, Füle Mátyás.

Nemcsak a versenyzők, hanem a szervezők is gőzerővel készülnek a hétvégi mérkőzésekre. Felépítették a lelátókat, és a pályakarbantartás is folyamatos annak érdekében, hogy a versenyzők a lehető legjobb formájukat hozzák. A válogatottba a hazai fiatal teniszezők legkiemelkedőbbjei kerültek be.

„Mindig egy nagyon szuper hét, amikor bekerülök a csapatba már szerencsére jópár éve. Nekünk, egyéni játékosoknak ez óriási dolog csapatban működni, mert nem ehhez vagyunk hozzászokva. Minden napot, minden edzést próbálok kihasználni, mert én tényleg nagyon szeretek csapatban dolgozni, és ez megmutatkozik, mert itt mindig jobban szoktam játszani.” – tette hozzá egy másik versenyző, Piros Zsombor.

A sorsolást megelőző sajtótájékoztatón elhangzott, a csapatból hárman hónapok óta salakon játszanak, ezt az előnyt próbálják kamatoztatni. Nagy Zoltán szövetségi kapitány elmondta, bár elemzik a törökök játékát, a fiúknak úgy kell pályára állniuk, hogy a lehető legnagyobb ellenállásra számítanak.

„Már kezdenek ráhangolódni érzelmileg is a játékosok. A tenisz sportágban egyéni versenyeken szerepelnek a játékosok gyakorlatilag az évben 25-30 héten keresztül. Ez az az alkalom, amikor egymásért, a csapatért, az országért küzdenek, úgyhogy mindenki azt veszem észre, hogy várja ezt. A tapasztalatok azt mutatják, hogy valóban tudásuk legjavát képesek ilyenkor nyújtani.” – tájékoztatott Nagy Zoltán, a Magyar Davis-kupa Válogatott szövetségi kapitánya.

A világranglista helyezéseket figyelembe véve a magyar csapatnak nagy esélye van legyőzni a törököket. Az első két egyéni mérkőzés pénteken 13 órakor kezdődik.

Regman Karola – Keszthelyi TV

Képek