Pénz7 a Zöldmezőben

2024. március 8. (péntek)

Idén is megrendezték a Pénz7 programot a Zöldmező Utcai Általános Iskolában. Szakiskolások és készségfejlesztősök, összesen 8 csapatban indultak el. A cél az, hogy minél több ismeretet szerezzenek a fiatalok a pénz világáról.

Pénzzel kapcsolatos kvízkérdésekre is válaszolniuk kellett a diákoknak a Pénz7 negyedik napján. Négy lehetőség közül választhatták ki a helyes megfejtést a megfelelő betű felmutatásával. A szakiskolások nagyon készültek a megmérettetésre.

„Eléggé sok időt és erőt belefektettünk ebbe a diával is egybekötött felkészülésre. Mindenki beleadta, amit a legjobban tudott. Főleg az egyik osztálytársam ő annyira jól megcsinálta, hogy mindannyiunkat megvett kilóra. Olyan szintű készülődésben voltunk erre az egészre, hogy szerintünk nagyon megérte és nagyon elégedettek vagyunk az eredménnyel.” – osztotta meg Csánicz Áron.

A pedagógusoknak több évnyi tapasztalatuk van, hogy összeállítsák a feladatsorokat. Ebben az évben minden csapat kapott egy 2000 forintos keretet, ebből kellett egy egészséges édességet elkészíteniük. Muffin, császármorzsa és kókuszgolyó is szerepelt a kínálatban. Ezt a feladatot mindannyian nagyon várták, a legtöbbüknek sikerült kijönniük a pénzből.

„Illetve volt egy előre kihúzott feladatuk, egy témakört kellett kidolgozniuk előny-hátrány címszóval. Illetve Honfoglalóztunk most itt helyben és Activityztünk. Ez nagyon tetszett a gyerekeknek. És kellett egy ppt-t elkészíteniük azzal a címmel, hogy mire jó a pénz.” – mondta el Kis Zoltánné gyógypedagógus, szervező.

A keszthelyi intézmény korábban a Pénziránytű elnevezésű programhoz csatlakozott. Az itt dolgozók ehhez kapcsolódó képzéseken vettek részt. Ezután csatlakoztak a Pénz7-hez, és immár harmadik éve bonyolították le ezt a rendezvényt.

„Az iskola már nagyon régóta bekapcsolódott abba, hogy a gyerekeknek a pénzügyi kultúráját szélesítse. Illetve azokat az ismereteket, gyakorlatiasan is gyakoroltassa, ami fontos a mindennapi életben. Így aztán a pénz használata, pénzismeret és most már kibővül a készpénzen keresztül a bankkártya, az ATM-használat, aztán a számlaszám használat és az ehhez kapcsolódó nagyon fontos ismeretekkel, amelyek aztán a mindennapokban fontosak lesznek számukra.” – ismertette Krasznai Tamásné intézményvezető.

Az egyhetes program pénteken zárult az intézményben. Az előadások és játékos feladatok mellett egy kiállítást is berendeztek az emeleti folyosón.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

Képek