Piknik a parton

2020. július 2. (csütörtök)

Piknikhangulattal várták az érdeklődőket a hétvégén a Halászcsárda előtt. Az étterem második alkalommal szervezte meg a Foodstock-ot, ahol a házi készítésű sajtok és sonka mellett frissen sült halat és autentikus erdélyi húsételt is kóstolhattak a vendégek. Az eseményről természetesen nem hiányozhatott a zene sem, a gyerekeket pedig játszóház várta. A szervezők szeretnének hagyományt teremteni a programból.

Padlizsánkrém, házi sonka, zöldségek és bagett is került a piknikládába a hétvégén a Balaton-parton. A Halászcsárda előtti füves területen második alkalommal szervezték meg a Foodstock-ot, ahol az érdeklődők igazi piknikhangulatban tölthették el az időt. Családok és baráti társaságok egyaránt kihasználták az alkalmat, hogy a finom ételek és italok mellett találkozzanak, beszélgessenek egymással.

„Most jöttünk nem olyan régen. Azért jöttünk igazából, mert végre ki tudtunk mozdulni sok munka mellett meg ugye a karanténhelyzet után, egy kicsit, hogy emberek között legyünk. Nagyon finomak és ízletesek az ételek.” – mondta egy résztvevő, Rákóczi Judit.

A szervezők a gyerekekre is gondoltak, a Varázshangok Játszóház babakonyhával, terepasztallal és különféle társasjátékokkal várta a kicsiket és a nagyokat egyaránt. A rendezvényről nem hiányozhatott a zene sem, így minden adott volt a jó hangulathoz. A piknikdobozok mellett kétféle meleg étellel is készültek a séfek, ezek mindegyikét helyben, frissen sütve tálalták a vendégeknek.

„Mivel mögöttünk van a Halászcsárda, ezért mindenképpen szerettünk volna egy halétellel megjelenni, de nem egy klasszikus halétellel, hiszen ez egy piknik, úgyhogy csináltunk egy fish&chips-et, amit talán mindenki ismer és méltán népszerű étel. Ha valaki nem szereti a halat, akkor az egy miccs nevű ételt kóstolhat. Ez egy nagyon autentikus erdélyi étel bárányhússal, borjúhússal, sertéshússal. Frissen sült kenyeret adunk hozzá, savanyúságot. Szerintem mindenki tud választani kedvére.” – tájékoztatott Sendula Péter, a Halászcsárda séfje.

A program célja, hogy az elmúlt hónapok kényszeres bezártságát követően szabadtéri rendezvényt kínáljanak az érdeklődőknek. A tervek szerint hagyományt szeretnének teremteni a Foodstock-ból, így időről időre megrendeznék a pikniket. Az esemény nevét Woodstock ihlette, és ugyan nem cél egy nagyszabású tömegrendezvény megszervezése, a szervezők szerették volna visszacsempészni a valaha népszerű piknikek hangulatát.

„Semmiféle fesztivált nem szeretnénk csinálni, csak egy simán átlátható kis pikniket. Beszélgettünk az egyik barátommal, Sendula Petivel, mondom olyan woodstockos hangulat kellene. Woodstock, Mustock, Stuctock… Foodstock. Jó, legyen Foodstock a neve, és gyakorlatilag erről szól, hogy egy kicsit lazán, egy kicsit kiülve, jó idő van, nyár van, gyerünk!” – emelte ki Szita Gábor, a Foddstock szervezője és ötletgazdája.

A program az első alkalommal is népszerű volt, akkor azonban a rossz idő miatt kevesen merészkedtek ki a szabadba. Az elmúlt hétvége időjárása azonban adott volt ahhoz, hogy jó hangulatban, finom ételek mellett töltsenek időt egymással, a családok és baráti társaságok.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/7207-piknik-a-parton