Polgári est Soltész Miklós államtitkárral

2024. április 18. (csütörtök)

Polgári fórumra érkezett Keszthelyre Soltész Miklós, a Miniszterelnökség államtitkára, országgyűlési képviselő. Aktuálpolitikai kérdésekről, a kormány által képviselt politikai álláspontokról, a város fejlődéséről is szó esett a csaknem teltházas rendezvényen. Nagy Bálint államtitkár, a térség országgyűlési képviselője és Manninger Jenő polgármester fogadta a vendéget.

Az egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár először a város egyik legkiemelkedőbb beruházását, a Veszprémi Érsekség épülő óvodáját tekintette meg. A Kiskastély felújításával egy új, négycsoportos óvoda várja majd itt a gyerekeket. A várhatóan nyárra elkészülő beruházás jó ütemben halad. Soltész Miklós államtitkár megjegyezte: öröm számára, hogy a régi épületet jó érzékkel ötvözik a divatos, modern stílussal. „Remélem, hogy az az óvoda, ami itt ki fog alakulni; az a játszótér, amely mind az óvodás, és esetleg a környékbeli gyermekeket is szolgálni fogja, az a városnak a dicsőségére fog szolgálni, ha szabad így mondani. Ez a Veszprémi Érsekségnek az óvodája lesz, de nyilván a városi, illetve környékbeli gyermekeket, szülőket, családokat fogja szolgálni” – fejtette ki véleményét.

A bejárást követő fórumon az államtitkár hangsúlyozta: örömmel fogadta el a meghívást, mivel Keszthely az egyik kedvenc városa és öröm számára, hogy a polgári keresztény értékek itt mindig fontosak voltak. Beszélt arról is, hogy példás az egyház és a város összefogása a jelen gazdasági helyzetben, a szomszédban dúló háború árnyékában. Kiemelte: katasztrofális azok gondolkodása, akik mindezt támogatják, mivel építeni, felújítani csak békében lehet. Manninger Jenő polgármester is úgy gondolja, az egyházzal kifejezetten jó a város kapcsolata. „Komoly egyházi közösségek vannak városunkban. Mindig megtárgyaljuk a helyzetet és természetesen régóta ismerjük egymást. De igazából szétnézünk a világban, hogy lássuk a helyünket. Azt lehet látni hogy jó az az álláspont, amit a magyar kormány képvisel – aki a béke pártján van és igyekszik mindig olyan megoldásokat javasolni, ami a háború megszüntetésével jár. Ezt én úgy gondolom, hogy a keszthelyiek is nagymértékben pártolják” – véli a polgármester.

Soltész Miklós azt kérte a keszthelyi lakosságtól, hogy vegyék észre, kik állnak a háború és kik a béke pártján; kik támogatják az értéktelen és kik az értékes dolgokat – a háború nem csak áldozatokkal jár, hanem elveszi a pénzt a jövőtől és elpusztítja az értékeket.

Tüskés Balázs – Keszthelyi Televízió

Képek