Polgármesteri tájékoztatás a koronavírus járvánnyal kapcsolatban 2020.03.13.

2020. március 13. (péntek)

Hiteles információk a koronavírus járvánnyal kapcsolatban

Tisztelt Keszthelyiek!

A koronavírus csoportos terjedésének megakadályozása érdekében további elővigyázatossági intézkedések lépnek életbe Keszthelyen:

A keszthelyi óvodák nem zárnak be, de azoknak a szülőknek, akik meg tudják oldani, megfontolásra ajánljuk a gyermekük otthoni felügyeletét. Az óvodavezetővel egyeztetve ezt igazolt hiányzásnak tekintik.
Kérem a családokat, hogy vigyázva az idősebb korosztályhoz tartozó családtagjainkra, mivel ők a legveszélyeztetettebbek, lehetőleg kerüljék a gyermekek nagyszülői felügyeltének igénybevételét. Vigyázzunk időseinkre!
Az önkormányzatnak nincs jogköre a magánszervezetek, magánszemélyek rendezvényeinek lemondására, de arra kérek mindenkit, hogy az elkövetkező időszakban tartózkodjanak a nagyobb létszámú rendezvényeiktől. A járvány elterjedésének megakadályozása mindannyiunk közös érdeke, ehhez mértéktartó, fegyelmezett magatartásra van szükség.
Továbbra is kérem, hogy csak hiteles forrásból tájékozódjanak, hogy elkerüljük az indokolatlan pánikkeltést, mert az legalább olyan veszélyes tud lenni közösségünkre nézve.
Keszthelyt érintő fejleményekről folyamatosan tájékoztatom a lakosságot!

Nagy Bálint
polgármester