Polgármesteri tájékoztató 2020.03.15.

2020. március 15. (vasárnap)

Március 18-ától (szerdától) bezárjuk a Keszthelyen működő óvodákat.

Tisztelt Keszthelyiek!

A hétvégén többszöri egyeztetésen vagyunk túl az érintett szakemberekkel és intézményvezetőkkel, így a koronavírus csoportos terjedésének megakadályozása érdekében a további intézkedések lépnek életbe Keszthelyen:
Március 18-ától (szerdától) bezárjuk a Keszthelyen működő óvodákat. Hétfőn és kedden ügyeleti rendszerben még nyitva vannak a bölcsődével együtt, azért, hogy a szülők közti igényfelméréseket el tudják végezni az intézmények dolgozói. Kiemelten kérjük, hogy csak azok vegyék igénybe a bölcsőde és óvodák szolgáltatását, akik semmiképpen nem tudják megoldani a gyermek otthoni felügyeletét.
Szerdától azonban Keszthelyen egy központi óvoda fog működni, kizárólag azon szülők gyermekei számára, akik olyan munkát végeznek, amely a vírus terjedésének megakadályozása szempontjából elengedhetetlen – például egészségügyi dolgozók -, és máshogyan nem tudják kisgyermekük felügyeletét megoldani.
Az önkormányzat a gyermekétkeztetésre felkészült, ezt biztonsággal és szervezetten el fogjuk tudni látni.
További részletekről a hétfői-keddi igényfelmérések után fogjuk tájékoztatni a lakosságot.
Ahogy korábban is kértem, ismét hangsúlyozom: ne a nagyszülőkre bízzuk a gyerekek felügyeletét, mert ők a leginkább veszélyeztetett korcsoport.
Tartózkodjunk a közösségi programoktól, viselkedjünk felelősségteljesen! Vigyázzunk egymásra!

Nagy Bálint polgármester