Polgármesteri tájékoztató 2020.10.22.

2020. október 22. (csütörtök)

Tisztelt Keszthelyiek!

A hivatalos adatok szerint a mai napon 19 fő igazolt koronavírus fertőzött van városunkban. Hatósági karanténban 2 fő, járványügyi megfigyelés alatt 26 fő.

A keszthelyi Zöldmező Utcai Egységes Gyógypedagógiai Intézményben a héten további 1 pedagógusnál mutatták ki a fertőzést, így szoros kontaktnak számító 8 tanuló a héten tantermen kívüli digitális oktatásban részesült. Megfigyelésük a mai nappal lejár, az őszi szünet után valamennyien visszatérhetnek a normális oktatási rendbe.

Mint láthatjuk, nem csak az országos adatok mutatnak növekedést a járvány terjedésében, hanem a helyi adatok is. Ennek megfelelően fokozott óvatosságot kérek mindenkitől, viseljünk maszkot, tartsuk be a szociális védőtávolságot.

Az október 23-ai ünnepséget, és kísérőprogramjait NEM mondjuk le, de a megemlékezést rövidített műsorral fogjuk megtartani, szabad téren. Arra kérek mindenkit, aki részt szeretne venni, hogy viseljen maszkot, és mind a mai fáklyás felvonuláson, mind a templomban és a Fő téren is tartsuk egymástól a másfél méteres távolságot. Aki nem tud, vagy nem szeretne személyesen részt venni a megemlékezésen, a Keszthelyi Televízió részletesen beszámol a programokról.

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!

Nagy Bálint

polgármester