Polgármesteri újévi köszöntő

2013. január 7. (hétfő)

A városi fejlesztésekről, közigazgatási változásokról és nehézségről beszélt újévi beszédében Ruzsics Ferenc polgármester. Már régi hagyomány, hogy a város első embere értékeli az óévet, és előre tekint a település elkövetkező esztendejére.

„Rég nem látott változásokat élünk” – kezdte újévi köszöntőjét Ruzsics Ferenc polgármester a Balaton Színházban. A város első embere a közigazgatás és törvényi változások nagy kihívásairól beszélt – gondolva elsősorban a járások megalakulására, illetve a már korábban megtörtént fenntartói változásokra a helyi intézmények tekintetében.
Ruzsics Ferenc hangsúlyozta az előrelátás fontosságát, hiszen az elindított országos reformok csak több év, több választási ciklus alatt érhetik el céljukat. „A fejlődés változásokkal jár, ami, ha kellemetlen, akkor is el kell viselni” – mondta a polgármester.

A változások, nehézségek mellett a városi költségvetés reménykeltő híreit is megosztotta Ruzsics Ferenc a jelenlevőkkel. A városnak idén először volt lehetősége pályázni mint önhibáján kívül hátrányos helyzetbe került önkormányzat, így 160 millió forintot ítéltek meg Keszthelynek. E mellett a Fő tér rehabilitáció őjabb 106 millió forintot nyert, amivel önerejét jelentősen mérsékelheti az önkormányzat a belváros fejlesztésében.
Mindezen jó hírek mellett ez év elején várható, hogy megkezdik a tárgyalásokat az önkormányzatok adósságátvállalásáról.

A polgármester szólt a városban a közelmúltban megvalósult fejlesztésekről, és az idei év várható beruházásairól: idén készül el az új buszpályaudvar, folytatódhat a Balaton-part fejlesztése, megújul a mentőállomás és elkészül az elkerülőút, vállalkozásokat segítő inkubátorház épül, fejlesztik továbbá a Festetics kastélyt és ennek keretében az Amazon Szállót is.
Ruzsics Ferenc köszönetet mondott mindenkinek, akik ezen fejlesztések létrejöttét segítették, kiemelve Manninger Jenőt, aki fáradhatatlanul érvelt és lobbizott a városért.

A város elöljáróinak, vezetőinek és fontos személyeinek, valamint a térség településvezetőinek pezsgős koccintással kívánt Ruzsics Ferenc boldog új évet.

(forrás, fotó: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)

Ruzsics Ferenc újévi köszöntője megtekinthető a Keszthelyi Televízió felvételén.