Pro Cultura Keszthely díj

2012. január 23. (hétfő)

A Magyar Kultúra Napján a hagyományoknak megfelelően átadták a Keszthely Város Önkormányzata által alapított Pro Cultura díjat. A díjat posztumusz Dore Nagy Aladárnak ítélték oda, aki a város kulturális életében nyújtott kiemelkedőt festői munkáságával.

A Magyar Kultúra Napján a hagyományokhoz híven rendeztek ünnepséget Keszthelyen, a Balaton Színházban. Az eseményen Manninger Jenő országgyűlési képviselő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke mondott köszöntőt, kiemelve a kultúra szükségességét a mindennapokban. Ünnepi beszédet Csótár András, az önkormányzat Oktatási, Kulturális és Ifjúsági bizottságának elnöke mondott. Beszédében Csótár András méltatta a Himnuszt, anyanyelvünket és hangsúlyozta kulturális értékeink megőrzésének fontosságát.

Ezt követően Ruzsics Ferenc polgármester, és Csótár András átadta a város által 2004-ban alapított Pro Cultura díjat, melyet posztumusz Dore Nagy Aladár festőművésznek ítéltek oda. Az elmúlt évben elhunyt akvarellista finom kidolgozású, elsősorban Keszthelyt és a Balatont ábrázoló alkotásairól ismert. Képei nem csak Keszthelyen, és hazánkban lelhetők fel, hanem több országba is eljutottak. A díjat Dore Nagy Aladár özvegye vette át.

Az ünnepség zárásaként Bányai Júlia operaénekesnő adott műsort a Balaton Színház Simándy termében.

(forrás: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)