Pro Cultura Keszthely díj a Zeneiskolának

2010. január 23. (szombat)

A Festetics György Zeneiskola kapta idén az önkormányzat által alapított Pro Cultura Keszthely kitüntető címet, melyet Ruzsics Ferenc polgármester és Csótár András, az Oktatási és Kulturális Bizottság elnöke adott át Bánhidai Tamásnak, az iskola igazgatójának a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett ünnepségen.

Az intézmény tavaly ünnepelte fennállásának 45. évfordulóját. Az elmúlt csaknem fél évszázad kiváló szakmai munkájának, folyamatos fejlődésének köszönhetően a zeneiskola Keszthely és környéke jelentős intézményévé vált. Pedagógusai meghatározó szerepet töltenek be a régió zenei és zeneoktatási életében: a tágabb környéken is ismerik és elismerik az intézményt és szakembereit egyaránt. Többszáz tanulójának már egészen kiskortól felkészítést nyújt, és nem csak a keszthelyiek, hanem Zalaapáti, Cserszegtomaj, Vonyarcvashegy és Zalaszántó zeneszerető fiataljai is igénybe vehetik a szolgáltatásait. Növendékei hazai fellépéseken, és külföldi vendégszereplésen egyaránt részt vesznek, melyhez hozzájárul a több külföldi együttessel és zeneiskolával kiépített és ápolt jó kapcsolat. Városi rendezvényeken, ünnepségeken mindig számíthat Keszthely a zeneiskola tanárai és diákjai műsorára.

Az ünnepségen Ruzsics Ferenc polgármester elismerését is tiszteletét fejezte ki Simonfay Krisztina tanárnőnek Keszthely város kulturális életében, az ifjúság irodalmi nevelésében kifejtett áldozatos munkájáért, valamint a Helikoni Ünnepségek szervezésében végzett tevékenységéért. Simonfay Krisztinát az ünnepség ideje alatt Németh László-díjjal tüntette ki Hiller István kulturális miniszter, ezért távollétében Csengei Ágota, a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatója vette át az elismerő oklevelet.

A rendezvény Herczku Ágnes és a Söndörgő együttes koncertjével zárult.

Kapcsolódó cikkek:
…Keszthely lenne az univerzum legizgalmasabb városa