Radiológiai nyílt nap a keszthelyi kórházban

2011. február 9. (szerda)

2011. február 10-re, Wilhelm C. Röntgen halálának évfordulóján az Európai Radiológus Társaság első alkalommal hirdette meg az európai radiológiai napot, melyhez a Magyar Radiológusok Társasága további 18 európai ország radiológus társaságával együtt csatlakozott.

A mindennapokban tapasztaljuk, hogy az egészségügyi ellátásban a radiológiának és a tágabb értelemben vett képalkotó diagnosztikának a gyógyítási folyamatban kiemelkedő, stratégiai szerep van, amiről a hétköznapi emberek nem sokat tudnak. Mivel a gyakorlatban az esetek nagy részében nem találkoznak közvetlenül a radiológussal, ezért munkájukat nem látják és nem értékelik megfelelően. Ezért az Európai Radiológus Társaság a nemzeti tagszervezeteivel közösen meghirdette a láthatóvá váló radiológus programot elhatározva, hogy az emberek számára bemutatja és népszerűsíti a radiológusok munkáját, és egyben a képalkotó diagnosztika tevékenységhez kapcsolódó tájékoztatásban, a hitek és tévhitek eloszlatásában segítséget nyújt.

A nemzetközi kezdeményezéshez csatlakozva a Városi Kórház Keszthely Radiológiai Osztálya nyílt napot rendez február 10-én 11 órától – 14.00 óráig.

A rendezvény nyitott, a részvétel ingyenes, minden szakmai és civil érdeklődőt várunk” – invitál mindenkit Dr. Kvarda Attila főigazgató.

(forrás: Keszthelyi TV www.tvkeszthely.hu)