Rádiózást és televíziózást tanulnak a fiatalok

2022. augusztus 25. (csütörtök)

A média világával ismerkedhetnek fiatalok Keszthelyen. A Mária Rádió negyedik alkalommal szervezte meg itt a táborát. A zömében középiskolás korú diákok előadásokat hallgathatnak meg és gyakorlati kurzusokon is tanulnak. Szerda délután stúdiónkba is ellátogattak.

A hangvágást tanulják a fiatalok a médiatábor harmadik napján. Az előző műhelyfoglalkozáson az interjúkészítéssel kapcsolatban hallhattak információkat, azt követően a gyakorlatban is kipróbálhatták magukat. 15 diák vesz részt ebben az évben a táborban. A média világa érdekli őket, bár többen nem tanulnak még ebben a tematikában. Van azonban olyan is, aki önszorgalomból kezdett el az újságírással foglalkozni.

„Én első alkalommal vagyok itt. A Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban ajánlották, ahova járok, ugyanis főszerkesztő vagyok az iskolaújságnál és úgy gondolták, hogy ezzel tudok fejlődni. Különben tényleg nagyon lelkes vagyok és sok minden új dolgot tanulhatok itt a táborban és tetszik eddig. A társaság nagyon jól összejött és már első este nagyon sokat nevettünk.” – mondta el Király Kristóf.

A tanulók a rádiózás mellett a televíziózás rejtelmeivel is megismerkedhetnek. Stábunk második éve vesz részt a fiatalok oktatásában. A szerkesztőségi életbe és a műszaki háttérbe is betekinthettek.

„Igazából úgy jutottam el legelőször a médiatáborba, hogy Keszthelyre költöztünk két éve és a szüleim kerestek táborokat Keszthelyen. Teljesen véletlenül rátaláltak erre. És eljöttem nyár végén és nagyon-nagyon jól éreztem magamat. Így gondoltam, hogy a következő évben is visszajövök és utána még jobb lett az az év, és gondoltam, hogy akkor még egyszer visszajövök és ez eddig nagyon szuper és nagyon tetszik.” – osztotta meg Sándor Lívia Luca.

Stábunk is fontosnak tartja az utánpótlás nevelést. Több alkalommal fogadtunk már érdeklődőket, akiknek szívesen mutatjuk be működésünket.

„A háttérben is látszik, hogy sikeres a Keszthelyi Televízió gyakornoki programja. Ugyan ők még csak táborlakók, de reméljük, hogy belőlük is kerülnek ki olyan gyerekek, akik vissza fognak járni ide hozzánk a televízióba. Sikeres a gyakornoki programunk, van egy kemény mag, akik hétről hétre, napról napra itt vannak velünk, részt vesznek a munkában és nagyon élvezik.” – fogalmazott Németh Sándor szakmai vezető.

A fiatalok a műsorvezetéssel is megismerkedhetnek a médiaműhelyen. A Mária Rádió tábora pénteken zárul.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9496-radiozast-es-televiziozast-tanulnak-a-fiatalok