Rászoruló házaspár kapott tűzifát

2021. január 28. (csütörtök)

A Zala Megyei Védelmi Bizottság ebben az évben is tűzifával és élelmiszercsomaggal támogatja a rászoruló családokat. Másfél millió forint értékben osztanak kályhakész tűzifát a családoknak. Keszthelyen, a Munkás utcában lakó Cser István és felesége ma kapta meg az egy köbméter aprított fát, ami nagy segítség számukra a fűtés megoldásában.

Csütörtökön délután megérkezett a kis teherautó a keszthelyi Munkás utca 14. szám alatt álló ingatlanhoz. Tűzifát hoztak az idős Cser házaspárnak. A tüzelő a Zala Megyei Védelmi Bizottság jóvoltából érkezett a családhoz, amit dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, a védelmi bizottság elnöke adott át.

„Idén 1,5 millió Ft értékben állítottunk össze ezeket a csomagokat. Minden esetben helyi képviselőktől, polgármesterektől javaslatot kérünk arra, hogy a megyében, kik azok a legrászorultabbak, akiknek szüksége van erre a segítségre. Ahogy mondtam összesen 1,5 millió Ft értékben idén 60 családhoz jut el ez a segítség, és a nyolc év alatt már ötszáz család részesült ebben a segélyben. Igyekszünk arra is törekedni, hogy valamennyi tartalékot a teljes kiosztásig képezzünk, hiszen lehetnek, akik hirtelen kerülnek olyan élethelyzetbe, hogy jól jön a segítség.”- mondta el Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, a védelmi bizottság elnöke.

Sifter Rózsa azt is elmondta, hogy a védelmi bizottság minden évben képez annyi tartalékot is, hogy ha váratlan, nehéz élethelyzetbe kerül valaki, tudjanak segíteni. Továbbra is kérik az önkormányzatok, képviselők jelzéseit a rászorulókat illetően. Az adomány átadáson a város alpolgármestere köszönte meg a Keszthelyen élők nevében a tűzifa akcióban való támogatást.

„Nagyon szépen köszönjük a védelmi bizottságnak ezt az ajándékát, amivel tudják segíteni a mi szociális munkánkat is, illetve örülünk, hogy rászorulóknak ők is juttatnak –ha kell- egy-egy erdei köbméter tűzifát. Mi a magunk módján úgy tudunk, hogy éves szinten mintegy 3,5 millió forint értékben szociális tűzifát tudunk kiosztani a hozzánk fordulóknak. 2,5 köbmétert. Ez a segélyezés nyilván az őszi és tavaszi időszakban megy elsősorban és reméljük, hogy a következő költségvetésünkben is igyekszünk benntartani azt az összeget, amivel ezt tudjuk folytatni.”- mondta Vozár Péterné, alpolgármester.

Az egy köbméter aprított tűzifa nagy segítség a beteg, idős házaspárnak, akik egy gyümölcsöt és tartós élelmiszert tartalmazó csomagot is kaptak. Marika néni meghatódva beszélt a körülményekről.

„A férjem hét éve fekvőbeteg, teljes ellátásra szorul, én 42 éve vagyok cukorbeteg. Ötször injekciózom magam. S a lábam is fáj, abba vas van. Baleset ért sajnos és a lakáshoz vagyok kötve.”- mondta Cser Istvánné.

Keszthelyen és térségében 12 család részesült a Zala Megyei Védelmi Bizottság által biztosított 25 ezer forint értékű tűzifa segélyben.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió

https://tvkeszthely.hu/hirek/7770-raszorulo-hazaspar-kapott-tuzifat