Rászoruló gyerekek nyári ellátása

2010. június 21. (hétfő)

Idén is biztosítja Keszthely városa, hogy a rászoruló családok gyermekei ingyenes meleg étkezést vehessenek igénybe nyáron. A program keretében 135 gyerek kap ellátást ötvennégy napon keresztül.

A város minden évben ily módon is támogatja a hátrányos helyzetűeket az illetékes minisztérium által biztosított keretösszeg igénybevételével; az ellátás csaknem 2,7 millió forintba kerül. E támogatási formát elsősorban azok a családok kérhetik, amelyek gyereke rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül. Az igények felmérése és az ellátás biztosítása a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, valamint a polgármesteri hivatal igazgatási osztályának családvédelmi csoportja segítségével történik. A keszthelyi Asbóth Sándor Térségi Középiskola, Szakiskola és Kollégium konyháján készül a napi 135 adag étel június 16-ától egészen augusztus 31-ig.

A keszthelyi önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a rászorulók támogatására. A gyermekvédelmi kedvezményben részesülők a bölcsődékben, óvodákban és az általános iskolák alsó tagozatában év közben is térítésmentesen étkezhetnek, a felső tagozatos rászoruló diákok pedig kiegészítő önkormányzati támogatást vehetnek ehhez igénybe.