Referenciaintézmény lesz az Asbóth

2012. március 28. (szerda)

A keszthelyi Asbóth Sándor Térségi Középiskola sikerrel pályázott az Új Széchenyi Terv keretében a TÁMOP-3.1.7-es „Referenciaintézmények országos hálózatának kialakítása és felkészítése” témakörben, így közel 6 millió forintos támogatást nyert el az Európai Szociális Alapból és a központi költségvetés előirányzatából.

Mint Csótár András, az intézmény igazgatója a projektnyitón kiemelte: a referenciaintézményi státusz kitüntetés, amivel az itt folyó szakmai munkát ismeri el a pályázati bírálóbizottság, de nem kivételes cím, hiszen az ország számos településéről, így Keszthelyről is többen sikerrel pályáztak. Az Asbóth mellett az Életfa Napközi Otthonos Székhely Óvoda és a Zöldmező Utcai Általános Iskola, Diákotthon és Speciális Szakiskola is a nyertesek között van. Hozzátette: a céljuk az, hogy a különböző munkacsoportok együttműködjenek, és programjaikat összehangolják.


A projekt intézményi felelőse, Gorszki István arról tájékoztatott, hogy a most elnyert 5,8 millió forint több területen oszlik meg. A többi között a programban részt vevő pedagógusok továbbképzését finanszírozzák, átdolgozzák az iskola különböző oktatási tematikáit, illetve más intézményekben dolgozó pedagógusoknak szerveznek tájékoztató előadásokat, bemutatókat. A projektmenedzser hozzátette: az összegből mintegy 1,5 millió forint áll rendelkezésre, hogy különböző eszközöket is beszerezzenek.

(forrás: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)


Kapcsolódó cikkek:
Asbóthos diákok adtak műsort a testvérvárosban is
Nem szűnik meg, csak átalakul
Karácsonyi ajándék az óvodáknak, iskoláknak
Két nemzet hőse – Asbóth Sándor
Száznál is több fiatal továbbtanulását támogatja a város
Csótár András az Asbóth-iskola új igazgatója
A legjobbakat, többek között az Asbóthos tanulókat köszöntötték a parlamentben