Regionális konferencia a drogprevencióról

2008. április 8. (kedd)

Április 8-án a keszthelyi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) regionális konferenciát szervezett zalaegerszegi és szombathelyi szakemberek részvételével. Az összejövetel fő témája a primer prevenció volt, mely talán az egyik legfontosabb feladat a kábítószer elleni küzdelemben, hiszen a legveszélyeztetettebb, fiatal korosztályt hivatott megvédeni a drogoktól.

A keszthelyi KEF évek óta segíti és összefogja a kábítószer elleni küzdelem területén dolgozó intézményeket és összehangolja azt a munkát, melyet ezek a szervezetek saját eszközeikkel, a maguk területén kifejtenek a kábítószerek elterjedésének visszaszorítása, az érintettek tájékoztatása és a prevenció érdekében.

Az egész napos rendezvényen több előadás hangzott el a megelőzés témájában a keszthelyi Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat pszichológusa és iskolai prevenciós családgondozója, valamint a zalaegerszegi és a Baranya megyei Rendőrkapitányság szakembereinek előadásában. A színházban a résztvevők megtekinthették a „Kerek a világ drog nélkül” című kiállítást is. A konferencia a „Fény és Árnyék” című film megtekintésével, és az azt megvitató kerekasztal-beszélgetéssel zárult.