Régóta húzódó probléma oldódott meg az Ady utcában

2018. november 14. (szerda)

Lakossági kérés, igény merült fel az Ady Endre utca első részének megújítására. Mind a csapadékvíz-elvezetés, mind pedig a parkolás jelentős gondot okozott az ott élőknek. A felújítás az önkormányzat költségvetésében elkülönített összegéből valósulhatott meg.
A kórház melletti forgalmas Ady Endre utcában élők évek óta küzdöttek a csapadékvíz elvezetésével és a rossz minőségű járdaszakasszal. Gondot jelentett a kórház megnövekedett forgalma miatti parkolás is. A problémát jelezték Nagy Bálint alpolgármester felé, aki egyben az 5. számú választókerület képviselője is.

Nagy Bálint a felújítással kapcsolatban elmondta: „A tavalyi év végén a városrészen tartottunk egy rögtönzött lakossági fórumot, ahová nagyon sokan eljöttek, és tényleg azt mondom, hogy egyöntetűen azt a kérést fogalmazták meg, hogy rakjuk rendbe ezt az útszakaszt. Az önkormányzat költségvetésébe sikerült beterveztetnünk egy bruttó 14 millió forintos összeget, amiből meg tudtuk újítani az idei évben ezt a térrészt. Alapvetően azt kell tudni, hogy itt egy több mint 200 méter járdaszakasz újult meg teljes mértékben. A parkoló lett rendbe rakva, illetve a csapadékvíz lett teljesen felújítva, a csapadékvíz-elvezetés .”

A körzet képviselője elmondta, azt várják a beruházástól, hogy a lakosságtól jelzett probléma – miszerint a járdáról folyik be esőzés esetén a kertekbe, házakba a víz – megoldódik. De részben megkönnyíti a parkolást is.

„A parkolás rendezettebbé fog válni, azt várjuk ettől a fejlesztéstől, illetve itt volt néhány olyan elöregedett és rossz állapotú fa, amiket ki kellett venni a fejlesztés során. Nyilván lettek pótolva ezek a fák megfelelő állapotú új fákkal. Illetve azt mondják a szakemberek, hogy még nagyobb lehetőségük lesz azoknak a megmaradt fáknak arra, hogy megfelelő vizet tudjanak felvenni és normálisan tudjanak növekedni.” – mondta el az alpolgármester.

A 218 méter hosszban megújuló járda, a csapadékvíz-elvezető és a parkolók kialakítása nem csak az ott élőknek a problémáját oldja meg hosszú távon, hanem a város legnagyobb intézményének parkolási lehetőségében is segítséget nyújt.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió
http://tvkeszthely.hu/hirek/9231/regota-huzodo-problema-oldodott-meg-az-ady-utcaban/?fbclid=IwAR1Hj9scMjr2KKzUWLQx-P_zbXhqtVJ73135GOta2O0qFm5FAhRghejeHsM