Rekord összegű közműfejlesztés Keszthelyen

2011. november 21. (hétfő)

A Dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Zrt. 2,3 milliárd forintból újítja meg a helyi szennyvíztisztító-telepet, a fejlesztés a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. jóváhagyásával, nagyobb részt uniós forrásból valósul meg.

A DRV hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy elindulhat a korszerűsítés a keszthelyi szennyvíztisztító-telepen: a csaknem hároméves előkészítési folyamat lezárultával a DRV november eleji tulajdonosi közgyűlése jóváhagyta a fejlesztésre vonatkozó előterjesztést. A közlemény szerint az MNV közgyűlési határozattal hatalmazta fel Winkler Tamást, a DRV Zrt. vezérigazgatóját a támogatási szerződés aláírására, és a projekt teljes körű lebonyolítására.

Az ország elsőszámú víziközmű-szolgáltatója kiemelkedően sokat, 2,3 milliárd forintot fordít a keszthelyi szennyvíztisztító-telep korszerűsítésére. A kivitelezés – a közbeszerzési eljárás lezárultával, amelyet még idén kiírhatnak – előreláthatóan a jövő év tavaszán indulhat el. A közlemény kitér arra is, hogy a keszthelyi szennyvíztisztító-telep jelenleg határértéken működő technológiájának korszerűsítése elengedhetetlenné vált az üzemeltetési költségek csökkentése, valamint a szigorodó kibocsátási határértékek következtében a várhatóan megnövekedő bírságtételek elkerülése miatt.

(forrás: MTI)