Rekordidő alatt úsztak a Kis-Pingvinek

2024. június 18. (kedd)
KesztHelyi identitás

Rekordidő alatt, 24 órán belül úszták át hosszában a Kis-Pingvinek a Balatont. Az ifjú vízilabdázóknak kettős céljuk volt tettükkel. Egyrészt az, hogy kitartásukat erősítsék, másrészt, hogy felhívják a figyelmet a segítségnyújtásra. Egy beteg kislány gyógyulásának támogatására gyűjtöttek ugyanis.

Kürtszó, taps, ujjongás közepette indultak el a 80 kilométeres útra a Kis-Pingvinek a Városi Strandról. A sportegyesületnek nem ez volt az első hasonló kihívása. 2015-ben alapítójuk, ’19-ben 18 gyermek és 3 oktatójuk teljesítették ezt a távot. 2021-ben körbesétálták a magyar tengert, ’22-ben pedig 24 órán keresztül sportoltak. Az idei nyáron 24 2009 és 2012 között született  vízilabdás kiscsoportokban úszott. 30 percenként váltották egymást. A VMSZ vízimentői biztosították, hogy semmi probléma ne lehessen. A fiatalok nagy izgalommal vágtak neki a kihívásnak.

”Már egy három éve vízilabdázok itt. Ez igazából egy jótékonysági úszás, gyerekek a gyerekekért és szerintem menni fog, ha az időjárás nem ellenez.” – mondta el Tóth Zalán a Kis-Pingvinek tagja.

Az úszással a fiatalok kitartását is erősíteni szerették volna a szervezők, valamint, hogy élményt, célt és motivációt adjanak nekik. A Kis-Pingvinek nagyon készültek az eseményre. Az még jobban erősítette bennük az akaratot, hogy tettükkel segíthetnek Drávucz Rita világ, és Európa-bajnok vízilabdázó kislányának, Flórának.

„A WonderFlora CMT Alapítványnak gyűjtöttünk, hogy Flórának tudjunk segíteni és egy nagyon nehéz küzdelem lesz. De aki ezt le tudja győzni, az egy igazi sportoló.” – osztotta meg Juhász Boglárka a Kis-Pingvinek tagja.

Flóra egy olyan betegségben szenved, amely mozgáskorlátozottságot okoz. A tünetek erőssége megfelelő aktivitással és fejlesztéssel lassíthatóak, ezért szerettek volna gyűjteni a sportolók.

„Nagyon örültek, nagyon lelkesek, úgyhogy ez a projekt már félig célba is ért. Ők azért nem tudnak itt lenni, mert ők 15-én indulnak Amerikába, ahol meg fog valósulni a műtét. Már bele is libabőröztem. Ettől függetlenül továbbra is gyűjtünk nekik, mert nyilván az előtte meg utána való rehabilitáció az nagyon hosszú és költséges, úgyhogy mi még töretlenül gyűjtünk nekik.” – fogalmazott Menczinger Melinda  vezetőedző.

Az előzetes tervek szerint 25-26 óra alatt szerették volna teljesíteni a távot, ám a fiatalok kitartásának is köszönhetően 24 órán belül elértek Balatonakarattyára.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV