Rekordszámú nevező vesz részt a jubileumi sakkversenyen

2021. augusztus 25. (szerda)

Jubilál a hagyományos Keszthelyen megrendezett Nemzetközi Sakkverseny. Immáron negyvenedik alkalommal érkeztek az amatőr és profi sportolók a városba, hogy részt vegyenek a nívós bajnokságon. Idén rekordszámú, több mint 100 versenyző méri össze tudását az augusztus 28-ig tartó megmérettetésen.

Folyamatosan zajlanak a sakkmérkőzések a VSZK éttermében. Fiatal és tapasztaltabb sportolók egyaránt játszanak egymással svájci rendszer szerint. Ebben az évben rekordszámú nevező jelentkezett a bajnokságra. Több mint százan regisztrálták magukat. A versenyzők az ország egész területéről, valamint Ukrajnából, Németországból, Ausztriából és Örményországból is érkeztek a megmérettetésre. Az újoncok mellett sokan évek óta visszatérnek a versenyre.

„Én már nagyon régóta részt veszek ezen a versenyen. Körülbelül a 2000-es évektől kezdve. Nagyon jó versenynek tartom és amint láttuk, elég sok résztvevő van. Én nem vagyok nagyon erős sakkozó, csak szeretek sakkozni, de ez is nagyon jó lehetőség erre.” – osztotta meg Vajda Lajos.

A szombati megnyitón megemlékeztek Káposztás Miklós nemzetközi mesteredzőről, valamint a tragikus körülmények között elhunyt Vajdás diákról, Salamon Zsigmondról is. Szalai István főszervező elmondta, a járvány miatt tartottak tőle, hogy kevesebben érkeznek a versenyre, ám pozitív meglepetést okozott számukra a nagyszámú érdeklődés.

„Nagyon felkapott verseny lett a keszthelyi verseny. Nagy öröm számomra, hiszen valóban a jelenlegi vírushelyzet mellett nagyon sok személyt érdekel és érint ez a sakkozás. És Keszthely város meg egyébként is, hát tekintve, hogy ez a verseny negyvenedik. Nagyon sok a visszatérő vendég.”

Hagyományosan a VSZK-ban tartják a megmérettetést, melyben a 12. dr. Hévízi László Emlékverseny. Az önkormányzat idén is támogatja a viadalt.

A város nevében Dósa Zsolt képviselő köszöntötte a megjelenteket. A megmérettetés augusztus 28-ig tart.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8343-rekordszamu-nevezo-vesz-reszt-a-jubileumi-sakkversenyen