Rekordszámú nevező volt az István a Király Kupán

2023. augusztus 21. (hétfő)
KesztHelyi identitás
Rekordszámú nevező érkezett idén az István a Király Kupa Mészáros Pál Borászat Nagydíjára. A versenyt több mint négy évtizede rendezik meg a Keszthelyi-öbölben.

Kürtszóra indultak idén is a hajók. 82 vitorlás 219 fővel vett részt az eseményen. Olimpiai háromszögpályát jelölt ki a versenyigazgató. A bóják mintegy 3-4 kilométerre voltak egymástól. Sokan nem először vettek részt a rendezvényen, nagyon szeretik ezt a megmérettetést.

„Ez a negyedik alkalom, hogy részt veszünk az István a Király Kupán. Egyből a negyedik év, hogy vitorlázunk is. Egy Concorde nevű  hajóval egy 26 lábas hajóval indulunk a versenyen és a tisztes helytállás a célunk.” – osztotta meg Elekes Előd.

A versenyt a szekszárdi borvidék is támogatja minden évben. Úgy vélik, ez a program kiváló lehetőség a kikapcsolódásra.

„Fontos nekünk a fenntarthatóság, ezért a vitorlás és a borász társaság összefog. És így Keszthelyen minden évben augusztus 20-án egy jó jamboree keretén belül jól érezzük magunkat.” – fogalmazott Mészáros Péter.

A szervező Keszthelyi Túravitorlás Club célja, hogy az államalapítás ünnepét a vitorlás társadalom is méltóképpen ünnepelje. Szinte valamennyi hajóosztály képviselte magát. Úgy vélik, minden várakozást felülmúlt az idei verseny.

„Egy jó hangulatú verseny, az elején azt tűztük ki, hogy csináljunk egy jó hangulatú versenyt tisztelegve az augusztus 20-i verseny előtt. Megmondom őszintén, hogy most már törekszünk arra is, hogy a parti program az kiegészüljön egy gasztroélménnyel. Illetve jó lépéseket teszünk abba az irányba is, hogy a verseny is egy komoly versennyé váljon.” – mondta el Gárdos Péter a Keszthelyi Túravitorlás Club elnöke.

Több kategóriában hirdettek győztest. Hajó- és korosztály szerint is dobogóra állhattak a legjobbak. A tervek szerint jövőre is megrendezik a kupát.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

Képek