Remekeltek az Asbóthosok a Szakma Sztár Fesztiválon

2023. május 5. (péntek)

Dobogóra állhattak az Asbóth iskola diákjai a Szakma Sztár verseny országos döntőjében. A kozmetikus szakágban első, míg a villanyszerelőknél második helyet hozhattak el az intézmény színeiben induló fiatalok. A fesztiválon bemutatkozott az a két diák is, akik hazánkat képviselik majd a WorldSkills bajnokságon Lyonban.

Az Asbóth iskola tanulói évek óta eredményesen szerepelnek a különböző szakmai versenyeken. A kozmetikus diákok nem csak a hazai, hanem a nemzetközi mezőnyben is megállják a helyüket. Bödör Brigitta ma már dolgozik, de szívesen mérette meg magát Budapesten, ahonnan aranyéremmel tért haza. A verseny nagy kihívást jelentett neki.

„Hatalmas élmény volt a Hungexpóra kijutni, és látni ahogy rengeteg szakma ott felkészül. Mennyi energiát és időt fektettek abba bele, hogy itt szerepelhessenek. Tényleg nagyon jó volt új embereket megismerni, beszélgetni velük, és persze a verseny is izgalmasan zajlott, és megtisztelő volt az aranyérmet átvenni az eredményhirdetésen.” – mondta Bödör Brigitta kozmetikus, Szakma Sztár I. helyezett.

A kiemelkedő eredmények mögött több hónapos vagy akár éves munka van. Diákok, szakoktatók és intézményvezetők összefogása is szükséges ahhoz, hogy a megmérettetéseken megfelelően tudjanak teljesíteni. Az Asbóth iskolában a kozmetika mellett a villanyszerelés kifejezetten erős. Ennek is köszönhető, hogy Keszthelyi Szabolcs a dobogó második fokára állhatott fel.

„Nagyon jól éreztem magam. Kicsit furcsa volt, hogy ennyi ember figyelt minket. A versenyfeladat komplex volt, számomra egyszerűbb volt, mivel én a WorldSkills Lyon válogató versenyén részt vettem, harmadik helyezést értem el. Hasonló feladatok voltak. nagyon tetszett és sikeres lett.” – tette hozzá Keszthelyi Szabolcs villanyszerelő, Szakma Sztár II. helyezett.

Áprilisban rendezték meg a WorldSkills szakmai világbajnokság országos döntőjét is. Az Asbóth iskolát és egész Magyarországot egy kozmetikus és egy villanyszerelő képviseli majd Franciaországban jövő ősszel. Az intézmény kiemelt figyelmet fordít a versenyeztetésre, a számos eredmény miatt az Asbóth ma az elsőszámú szakképző iskolák közé tartozik.

„Most már évek óta az oktatóink olyan szintre tudják felkészíteni a tanulókat, hogy az országos versenyeken nagyon szép eredményeket érünk el. Idén is volt hét különlegesen szép eredményünk, öt arany és két ezüst nagy országos és különböző nemzetközi versenyekről. Azt hiszem, hogy most már a keszthelyi Asbóth neve egy igazán kiforrt márkanévvé vált, és talán Keszthely hírnevét is erősen tudjuk képviselni országos és nemzetközi versenyeken.” – tájékoztatott Csótár András, a ZSzC Keszthelyi Asbóth Sándor Technikumának igazgatója.

Az Asbóth iskola nem csak versenyeztet, hanem a szervezésben szintén oroszlánrészt vállal. Az intézménybe magas a túljelentkezés, nem csak a környékről, hanem Budapestről is érkeznek ide tanulni.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/10319-remekeltek-az-asbothosok-a-szakma-sztar-fesztivalon

Képek