Remekeltek az ifjú keszthelyi sportlövők

2020. november 16. (hétfő)

Remekeltek a BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub serdülői. Az ifjú sportlövők a Budapest Szuper Kupán egy arany és egy ezüstérmet is szereztek. A lövészklub nagy hangsúlyt fektet az utánpótlás-nevelésre. A járványügyi helyzetben is folyamatosan edzenek a sportlövők, köztük az olimpiai kvótás Major Veronika, aki jó formában készül a jövő évi ötkarikás játékokra.

álóczi Regina, Lenner Vanda és Soós Bendegúz képviselte a BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklubot a Budapest Szuper Kupán. A serdülő sportolók légpisztoly 40 lövés számban indultak. Kálóczi Regina első, Lenner Vanda ötödik lett, a fiúknál Soós Bendegúz pedig ezüstérmet szerzett. Az aranyérmes Regina élete legnehezebb versenyén van túl.

„Lőttünk először negyvenet, abban 361 kört értem el, aztán jött egy döntő és azt is megnyertem” – mesélte Kálóczi Regina.

Edzője, Keczeli Zoltánné szerint Kálóczi Regina egészen különleges teljesítményt nyújtott „rajt-cél” győzelmével. Végig vezette az alapversenyt és a döntő minden egyes párbaját. Sorra lőtte a tízeseket a keszthelyi lány. A lövészek sportpályafutásuk eddigi legösszetettebb versenyén vettek részt, hiszen az alapversenyt követően döntőben is lőhetett Regina és Bendegúz, ami újabb kihívást jelentett a fiataloknak.A Keszthelyi Erdész Lövészklub nagy hangsúlyt fektet az utánpótlás-nevelésre. A vezetés nagyon büszke az ifjú sportolókra.

„Ez a teljesítmény, amit ők most az elmúlt hétvégén sikeresen teljesítettek, ez azt jelenti, hogy az utánpótlás nagyon jó lábakon áll nálunk. Nagyon sokan járnak hozzánk és a szakmai edzésben hallgatnak ránk. Én azt gondolom, hogy Major Vera kettőt láthattunk Kálóczi Regina személyében” – nyiltakozta Keczeli Zoltán, a Keszthelyi Erdész Lövészklub elnöke.

Major Veronika minden ifjú sportlövőnek már most példaképül szolgálhat. Az olimpiai kvótás bajnok tavaly még nem gondolta azt, hogy idén is a tokiói olimpiára fognak készülni edzőjével, Keczeli Zoltánnal. Az ötkarikás játékokat 2021 nyarára halasztották a koronavírus-járvány miatt.

„Idén szerettem volna részt venni rajta, hiszen nagyon jó formában voltam, de semmi gond, próbáljuk megtartani a jó formát. Ezt mutatja az országos bajnokság is, ott majdnem világcsúccsal nyertem az alapversenyt, 591 kört lőttem, ugye a világcsúcs az 594, szóval nagyon közel voltam hozzá. A jó forma meg van, most is úgy érzem. Légpisztollyal és sportpisztollyal is, úgyhogy várom a jövő évet” – nyilatkozta Major Veronika.

Keszthely sportlövője a járvány előtt szinte minden hónapban edzőtáborozott, vagy külföldön versenyzett. Most folyamatosan itthon edz, éppen a Hungarian Open nemzetközi versenyre készül. Azt mondja, hogy abszolút meg van a motivációja. Minden nap az olimpia gondolatával kel és fekszik. A járvány ellenére is folyamatosan edzenek a lövészklubnál. A távolságtartás miatt csak minden második lőállást tudják használni. A Magyar Sportlövők Szövetsége folyamatosan online versenyeket szervez, melyek legjobbjai országos döntőn vehetnek részt.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/7589-remekeltek-az-ifju-keszthelyi-sportlovok