Rendőrök segítik a közlekedést

2019. szeptember 2. (hétfő)

Ebben az évben is segítik a közlekedést a rendőrök és a polgárőrök az oktatási intézmények környékén.
A szakemberek szerint a nyári szünet után mind az autósoknak, mind a diákoknak vissza kell szokniuk ahhoz, hogy a korai órákban forgalmasabbak lesznek az iskoláknál a gyalogos-átkelőhelyek. Az iskolarendőr programon belül egész szeptemberben láthatók egyenruhások ezek környékén. Ennek fő célja a balesetmegelőzés.

„Az autósoknak a figyelmét ezzel próbáljuk felhívni arra, hogy az iskolák környékén megnövekszik ilyenkor a gyalogos forgalom és sokkal óvatosabban közelítsék meg a gyalog-átkelőhelyeket, illetve az iskolák környékét. Továbbá még arra szeretném még felhívni a figyelmet, hogyha a szülők, hogyha gépjárművel hozzák a diákokat az iskolába, akkor olyan helyen álljanak meg, ahol biztonságosan ki tudják szállítani a gyerekeket, a megállni tilosba nem illő megállni, illetve kollégáim még figyelnek a gyerekbiztonsági rendszerek használatára, gyerekülés használatára, illetve, hogy a diákok be vannak-e kötve a biztonsági övvel”. – ismertette Dongó Norbert.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/6364-rendorok-segitik-a-kozlekedest?fbclid=IwAR2zP2F961cRkh1BmhmydhNCUgMxkhUYqSyyh52IJWH8flRRs8hCVnh4d5o