Képviselő-testületi ülés

2022. április 1. (péntek)

Rendőrségi beszámoló, nyugdíjazás – ülésezett a keszthelyi képviselő-testület. A rendőrség beszámolója mellett az önkormányzati társaságok üzleti terve is napirendre került. A városvezetés arról is döntött, hogy nagyobb figyelmet fordít az utak, járdák helyreállítására.

Az ülés előtt köszöntötték a nyugdíjba vonuló Szabóné Lancz Annát. Az Életfa óvoda vezetője negyven évet dolgozott óvodapedagógusként, 14 éven át irányította a város székhelyóvodáját.

Elsőként Andor László, Keszthely rendőrkapitánya számolt be az elmúlt évi tevékenységükről. A városban és térségében csökkent a bűncselekmények száma és eredményesebb volt a felderítés. Emelkedett a családon belüli erőszak és a digitális világ generálta csalások. Az utakon több személyi sérüléses baleset történt, de csökkent a halálos esetek száma.

Rendeletet alkot a város a közterületek felbontásáról és közutakon folyó munkákról. A szabályozás célja, hogy megfelelő előírás és szakmai felügyelet biztosítsa a helyreállítások minőségét.

A képviselők megtárgyalták a város gazdasági társaságainak idei üzleti terveit. Minden cég esetében elfogadták az előterjesztéseket. Napirendre került még a háziorvosi ügyeleti díjak módosítása és helyiségbérleti ügyek.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9004-rendorsegi-beszamolo-nyugdijazas-ulesezett-a-kepviselotestulet