Rengeteg fürdőző és élmények a keszthelyi strandokon

2021. június 22. (kedd)

Sokan látogattak el a keszthelyi strandokra a hétvégi kánikulában. Mind a Városi, mind a Libás nagyon népszerű volt a környékbeliek és a távolabbról érkezők körében is. A Városi Strand új attrakciója, a vízi élménypark is üzemel már, azt is szívesen próbálták ki a strandolók.

Vasárnap is sokan töltötték szabadidejüket a Balatonnál. A Libás Strand továbbra is nagyon kedvelt a családosok körében, sok kisgyermeket lehetett látni szüleikkel a parton és a vízben egyaránt. A kánikulában sokaknak esett jól a 22 fokos vízben való fürdés.

„Nagyon jól éreztem magamat itt a standon és nagyon vártam már, hogy lejöjjünk. Nagyon sokat játszottunk, például kártyáztunk, játszottunk a vízben, labdáztunk. Nagyon jó meleg a víz és nagyon jól érzem itt magam.” – osztotta meg Scola Laura.

A helyiek mellett szívesen látogatták meg a strandot a távolabbról érkezők is. Olyanok is akadtak, akik közös programot pihentek ki.

„Igazából legénybúcsún voltunk Balatonberényben Domonkos barátunkkal. És hát a jó barátunknak van egy vitorlása és mondta, hogy elhozott minket ide Keszthelyre. Nagyon jó a víz, nagyon meleg van. Igazából úgy gondoltuk, elgondoltuk ezt a hétvégét együtt ebbe a kánikulába.” – mondta el Horváth Gergő.

A kis csapatnak nagyon jó volt a tapasztalata a strandról, szívesen meséltek stábunknak időtöltésükről.

„Tudom javasolni ezt a strandot mindenkinek, mert nagyon jó.” – emelte ki Szabó Roland.

„Akkor már én is üdvözölném Domonkos barátunkat Gergő és Roli után. Elég jókat ettünk itt éppen az imént, úgyhogy nem sokára bemegyünk majd fürödni egyet.” – tette hozzá Matyiko Ádám.

A Városi Strandot is szép számmal látogatták a fürdőzők. A hétvégén mindkét nap szinte tele volt. Az új vízi élménypark is szombattól működik. Az 1800 négyzetméter területű attrakció már most nagy népszerűségnek örvend, ahol különböző akadályok és csúszdák várják a bátrabbakat.

„Élesben elindultunk, előtte volt egy három napos próbaüzem, amikor az üzemeltető is csiszolgatta a tudását, hogy mit tud ez a kalandpark. Tudni kell róla, hogy a Balaton legnagyobb kalandparkja és ténylegesen a legnagyobb kalandpark. Csak körbejárni másfél óra volt, amikor karbantartást kellett tartani rajta. Nagyon nagy élmények, nagyon jó szórakozási lehetőséget nyújt mindenkinek. Bízom benne, hogy beváltja a hozzá fűzött reményeket.” – ismertette Csendes Antal fürdőüzemeltetési részlegvezető.

A strandokon a jegyárak nem emelkedtek, a helyiek is a tavalyi árakon vehetik igénybe a kedvezményeket. A Helikon strand keszthelyi lakcímkártya felmutatásával ingyenes. A fürdőhelyek védettségi igazolvány és létszámkorlát nélkül látogathatóak, azonban be kell tartani pihenés közben a másfél méteres távolságot, valamint használni kell a kihelyezett fertőtlenítőket.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8153-rengeteg-furdozo-es-elmenyek-a-keszthelyi-strandokon