Rozmár jön a Keszthelyi-öbölbe

2017. február 27. (hétfő)

Keszthelyen is megmártózik a Nemzet Rozmárja március 26-án

Hazánk szinte összes jeges vizében fürdött már a Nemzet Rozmárja. Schirilla György édesapja nyomdokaiba lépve mártózik meg a néhány fokos vizekben, ezzel szeretné felhívni a figyelmet az egészséges életmódra. Akciói mára már népünnepélyekké váltak, minden helyszínen hatalmas tömeg kíséri figyelemmel a fürdőzést. Március 26-án ismét a Balatonban, ezúttal Keszthelyen fog lebegni a nagyjából 4 fokos vízben.

„Ez egy nagy álmom, hogy Keszthelyen végre úszik Schirilla Gyuri, a Nemzet Rozmárja. Nem egyedül fogok úszni, hanem jönnek majd a Gyenesdiási Huszárok is. Kis Pista, így mondja mindenki a városban ezt a népszerű tornatanárt, sportfelelőst, ő szervezi ezt a csodálatos úszást, és ők is fognak velem merülni. Ez nekem nagyon nagy öröm. Már sokszor úsztam Füreden, sokszor úsztam Almádiban, de mindig ott volt a szívemben nagyon erősen, hogy ebben a gyönyörű városban is jó lenne egy télbúcsúztató úszást csinálni, és íme eljött ennek az ideje március 26-án.” – mondta „a Nemzet Rozmárja”.

Schirilla György azt mondja, az úszással nem csak az egészség megőrzése a cél, hanem a közönség szórakoztatása is. Éppen ezért hatalmas tömeget vár a keszthelyi strandra, felnőtteket, gyerekeket és sportbarátokat egyaránt. A márciusi keszthelyi mártózás a téli balatoni úszássorozat idei utolsó állomása lesz a Nemzet Rozmárja számára.

Forrás:
http://tvkeszthely.hu/hirek/7784/rozmar-jon-a-keszthelyi-obolbe
Regman Karola – Keszthelyi TV