Ruzsics Ferenc ismét a kistérségi társulás élén

2014. december 20. (szombat)

Régi-új elnöke van a Keszthely és Környéke Kistérségi Többcélú Társulásnak: Ruzsics Ferenc keszthelyi polgármester vette át a vezetést újabb öt évre, Gál Lajos gyenesdiási polgármester rövid elnöklés utáni leköszönését követően. November elején ugyanis őt választották meg a társulás élére, ám nem az eredeti elképzelések szerint alakultak a dolgok.

Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere 2006 óta vezette a társulást. Az idei, november 7-ei tisztújító ülésen lemondott és utódjának Gál Lajost, Gyenesdiás polgármesterét javasolta. Azzal is indokolta a döntését, hogy a kistérségeknek ugyan kevesebb feladat jut, de szeretné, ha utódjának erre több ideje lenne.

A megállapodások szerint a társulás székhelyét Keszthelyről Gyenesdiásra helyezték volna át, ám ehhez a község képviselő-testülete végül nem járult hozzá. A jelenleg tizennégy települést tömörítő Keszthely és Környéke Kistérségi Többcélú Társulás elnöke így ismét Ruzsics Ferenc lett. Bár sűrű napirendje is közrejátszott abban, hogy lemondott a novemberi tanácsülésen, a feladatot elvállalta és igyekszik az elvárások szerint dolgozni.

Zalaapáti polgármestere, Vincze Tibor segíti még alelnökként a társulás munkáját. A lemondott és alelnökké kinevezett Gál Lajos gyenesdiási polgármester idő hiányában nem nyilatkozott a kérdésben, ám telefonban elmondta: a térségfejlesztés, összetartás érdekében próbál tenni a jövőben és erre komoly erőket fog megmozgatni. Kihelyezett üléseket szeretne koordinálni, fejleszteni a térségfejlesztési politikát, a szomszéd településekkel közös projekteket kíván létrehozni. Kifejtette azt is, hogy – véleménye szerint – a jövő az összefogással megnyerhető pályázatoké és erre is koncentrálni szeretne. Hangsúlyozta, hogy mindenben segíti Ruzsics Ferenc elnök munkáját, de véleménye szerint a kistérség központjának Keszthelyen kell lennie.

Az első kihelyezett társulási ülés Gyenesdiáson lesz, február 12-én.

(forrás, fotó: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)